Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Lenne kedved már novemberben síelni?

Bár a karácsony előtti időszakban az időjárási és hó helyzet még meglehetősen kiszámíthatatlan, szerencsére bőven találni olyan síterepeket Európa-szerte, ahol már ilyenkor is remek körülményekkel és kiváló minőségű hóval találkozhatsz. Mivel tudjuk: már alig várod, hogy felcsatolhasd síléceidet, összegyűjtöttük azokat a síterepeket, ahová már novemberben érdemes ellátogatnod anélkül, hogy aggódnod kellene a rád váró hóviszonyok miatt.

Lássuk tehát, melyek az előszezon legjobb síterepei Franciaországban és Olaszországban!
A 2100 méteres magasságban fekvő Tignes az egyik legnépszerűbb előszezoni úti cél Franciaországon belül. A falu szintjén már decemberben garantáltan megnyílik a pályák jelentős százaléka, ám a terep bizonyos részei már ősszel is nyitva állnak a látogatók előtt: a 3500 méteres magasságot is elérő Grande Motte gleccser általában már novemberben benépesül síelőkkel. Tignes pályái tökéletes terepet biztosítanak a gyakorlásra és a fejlődésre, amit itt már ősszel megkezdhetsz, hogy megújult erővel és technikával vágj majd neki a főszezonnak!


Franciaország másik nagy favoritja a Les Deux Alpes terep, amelyen szintén novemberben veszi kezdetét a szezon. A síterep kiterjedt gleccser-területtel és számos északi fekvésű lejtővel rendelkezik, amelyeket akkor is síeléshez megfelelő hóréteg fed, ha jó ideig nem esik friss csapadék a területre. A terep hivatalosan október végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt, és innentől kezdve szinte garantáltak a megfelelő hóviszonyok, így Les Deux Alpes terepet kétség kívül Franciaország legjobb őszi síeléshez alkalmas síterepei között kell számon tartanunk.


A felsorolásból semmiképp nem szabad kihagynunk Val Thorens terepet sem, amely Franciaország legmagasabban fekvő sí területe. Két gleccserével és északi fekvésű lejtőivel aligha akadhat riválisa, ha előszezoni síelésről van szó. Négy 3000 méter magas csúcsa egyértelmű garanciát jelent a korai nyitásra és a remek hóviszonyokra már az őszi hónapokban is. A hó garancia mellett a terep Michelin-csillagos étterme, az Oxalys is hatalmas vonzerőt jelent a korai látogatóknak. Val Thorens tehát az első számú előszezoni úti cél a francia síterepek között!


Olaszország sem marad alul szomszédjával, Franciaországgal szemben, hogyha előszezoni síelésről van szó. Az olaszok is büszkélkedhetnek ugyanis meglehetősen magas hegycsúcsokkal, mégpedig Breuil-Cervinia síterep területén. Az egyes helyeken 4000 méteres magasságot is elérő hegyek garanciát jelentenek a tökéletes hóviszonyokra már az időjárási szempontból kiszámíthatatlan novemberi és decemberi hónapokban is. Cervinia rendkívül széles pályáinak köszönhetően a kezdők és a középhaladók számára is tökéletes választás, ráadásul itt már az előszezonban megkezdheted sí technikád tökéletesítését!

 

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: