Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Adventi misztikum Schladmingban!

Az első friss hó leesése után, sokan kelnek útra síelni, vagy más kedvenc téli sportjuknak hódolni, a karácsonyi ünnepek előtt, nem kevesen, akik úti céljuknak az osztrák SKI AMADÉ remek síterepeit választják, részesei lehetnek egy hamisítatlan adventi mesevilágnak. A karácsony előtti várakozás meghitt hangulata költözik Schladming főterére és környékére november 30-tól, adventi hütték, forró puncs, betlehemi élőfigurás jászol, lovas szán, angyal posta, kézművesek, változatos színpadi produkciók, valamint tradicionális helyi kézműves alkotások várják az ide látogató vendégeket.


„Örvendezzetek, hamarosan megszületik a kis Jézus” – gondolatisága körül zajlanak az előkészületek, felkerülnek a fényfüzérek a helyükre, a párás szemekben tükröződik a vakító hó és a fények csillogása, a hótól roskadozó házakat, girbe – gurba utcácskákat belengi a mézeskalács, a forralt bor illata, az árusító bódék kínálatában meglelhetjük szívünknek, szemünknek oly kedves ünnepi kellékeket.
Adventet átélni a hegyekben, mindig különlegesen megható érzés, a süppedő hó hangulatába csomagolt táj, a lélek masnijával átkötött karácsonyi ajándék, az egész készülődés.
A helyi advent különleges rendezvénye november 24-én, a 20 éves hagyománnyal büszkélkedő, 2006-ban a legjobb ausztriai krampusz felvonulás címet is elnyerő, ezer, maskarába öltözött félelmetes és vicces krampusz figura láncot csörgető, tülkölő, kolompoló esti felvonulása, a szemet gyönyörködtetően feldíszített schladmingi Fő térre.
Az ünnepet talán a gyermekek várják a legnagyobb izgalommal, melyben nem kevés szerepe van a feldíszített fa alá kerülő, régóta várt meglepetés ajándékoknak is.


Számukra nyújt felejthetetlen élményt december 9 és 15-én az Adventi varázslat Talbachklammban, ahol angyalkák, mesemondók, mesefigurák, muzsikusok, fáklyákkal és fényjátékokkal elvarázsolt misztikus világa elevenedik meg a kora esti órákban, a sötétedő erdőben, a legkisebb vendégek legnagyobb örömére.
Természetesen az adventi éneklés, zene sem maradhat ki az ünnepre hangolódás változatos élménytárából, december 16-án este 7 órától a schladmingi evangélikus templomban a helyi iskola ifjúsági kórusa, fúvós hangszerek kíséretében tradicionális karácsonyi koncerttel örvendezteti meg a hallgatóságot.


Az adventi ünnepek legnagyobb rendezője azonban a természet, a csillámló puha hópelyhek, az aranylóan fénylő, pulzáló csillagokkal kirakott égbolt, az erdők éjjeli sejtelmes suhogása, az állatok lassú mozgásának halk nesze, felejthetetlen élményekkel gazdagítja, és tölti fel a karácsonyi ünnepre várakozó, szeretettel kitárt szíveket.
Egyszerűen, jó itt lenni!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: