Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Ródli

A Kitzbüheli Alpok és a Hohe Tauern Nemzeti Park között fekszik a közismert, mesés téli üdülések kiindulópontja, a Wildkogel Arena. A Wildkogel csúcsáról a háromezres hegyek lélegzetelállító panorámájának látványában gyönyörködhetünk.
Síeléssel, snowboarddal, ródlizással, nordic walkinggal, sífutással, lovaglással, lovas szánnal, élvezhetjük itt a tél kínálta életörömöket, melyek említése során már szívünk is hevesebben ver. Mindkét vendégszerető, tájba simuló téli üdülőközpontban Neukirchenben a Grossvenediger hegyen, illetve Brambergben, a Wildkogel-en még az igazi pinzgaueri “gemütlichkeit” és vendégbarátság várja az idelátogatót, ahol a helybéliek a turistákkal rögtön pertu kapcsolatban állnak, és az évtizedek alatt igazi barátságok szövődtek a visszatérő törzsvendégek és a helybéliek között.A Wildkogel igazi különlegessége azonban a világ leghosszabb kivilágított szánkó pályája, mely izgalmat és mulatságot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A brambergi “smaragdfelvonó” közvetlenül a ródlipálya startvonalához repíti a vendégeket. 14 kilométeres szakaszon, hihetetlen magasság különbséget, 1300 métert legyőzve, csúszhatunk le Brambergbe.
A fergeteges szánkózás a pályán 30 - 50 percig tarthat, amit még a sötét este leszállta után is élvezhetünk, mert a pálya teljes szakasza este tíz óráig megvilágított.Merüljünk el felhőtlenül a wildkogeli téli örömökben, de legyünk tekintettel néhány alapszabályra, melyet a ródlizás közben ajánlatos figyelembe venni:
Mindig kapaszkodjunk erősen, nehogy leessen valaki a szánkóról a nagy sebesség, és kanyarodások során. Informálódjunk az időjárási viszonyokról előre, és vegyük figyelembe a változó körülményeket. Szükséges a megfelelő ruházat, különösen kis gyermekek számára (3 - 4 év), sí szemüveg, sál, sapka, sínadrág, vagy overáll, kesztyű, téli csizma, és nem sícipő!, 6 éven aluliak csak felnőtt kíséretében csúszhatnak, a védősisak viselése pedig tovább növelheti a biztonságot.
Bramberget „smaragdfaluként” is aposztrofálják Ausztriában, hisz Európa egyedüli smaragd lelőhelye a Habach völgyében. A világhírnévre szert tett smaragdfalu múzeuma, Ausztria legátfogóbb kristály gyűjteményével dicsekedhet. A Habach völgyben fellelt smaragd leletek, és a Hohe Tauern kristály különlegességei alkotják a múzeum kiállításának gerincét. A környező hegyek kristálykincsei, különlegesen megvilágított attraktív vitrinekben kihelyezve, elvarázsolják a Brambergbe látogató turistákat, akik itt megismerhetik az esztétikus, egyedi formájú helyben kitermelt ásványokat. Látogasson el a Wildkogelre, ahol a „legszebb a világ".

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: