Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Az ötödik évszak Grazban

Volt már olyan városban, ahol az adventi vásár és a kapcsolódó ünnepi rendezvények, 12 helyszínen zajlanak, más – más tematika szerint?
Graz, stájer tartomány fővárosa, minden évben advent idején, mesebeli, varázslatos hangulatú várossá alakul át. A Grazi Városháza homlokzata az est leszálltjával színes, több dimenziós adventi naptárként pompázik, a Fő téren pedig tradicionális adventi vásár gondoskodik a karácsonyi ünnep várás hangulatáról. A Grazi Advent elmaradhatatlan szereplője, a közismert jégfaragó művész, Gert J. Hödl és csapata, akik minden évben 50 tonnányi jégből kifaragják a betlehemi karácsonyi jászolt, mely december elsejétől megtekinthető az önmagában is csodálatos, árkádos tartományi székház (Landhaushof) udvarán. „Graz hat’s” – szól németül a város marketing szlogenje, s valóban van valami különleges, magával ragadó, mediterrán életérzésbe hajló atmoszférája a városnak.Élje át Grazot az “ötödik” adventi évszakban, és garantáltan elvarázsolja ez az egyedülálló életérzés. A hidegben mindenki kicsit össze és egymáshoz húzódik, a városháza előtti felépített kis falucskában, melegben és biztonságban érezhetjük magunkat. A tradicionális kézműves ajándékok, és a különféle kulináris finomságok, testet - lelket örvendeztetnek.
A “Vaskapunál” a jótékonyság jegyében zajlik minden, az elfogyasztott forralt bor, puncs, tea, és a régióból származó apró falatkákból származó bevétel, mind karitatív célokat szolgál.Az óváros adventi vásárában tradicionális stájer termékeket, sőt retro pléh játékokat, türingiai fadíszeket is vásárolhatunk. A gyermekeket külön, saját adventi vásár várja a Neutorgasseban, a Ferencesek temploma előtt. Nosztalgia óriáskerék, karussel, édességek, vattacukor, mesevasút, óriás hóember, gyermek puncs várja az apróságokat.
A Joanneums negyed, egy új urbánus helyszíne a művészetnek és kultúrának Graz szívében, egy hely, ahol a modern design és az intellektuális élvezetek a legmagasabb színvonalon találkoznak. Multikulti a Tummel téren! Életművészek, világpolgárok, globetrotterek gyülekező helye.
Ezüst ékszerek, füstölők, fafaragások, színes textíliák, keleti ajándéktárgyak, egzotikus ételek várják a látogatókat.
30 éves kézműves tradíció a Färber téren, ahol a minőség maga a tradíció.
A stájer kreatív kézműipari tervezők, elsőrangú alkotásokat kínálnak fából, fémből, üvegből, agyagból, textilből, bőrből, viaszból.Igazi áldás, a sétától, vásárlástól megfáradt turistáknak az adventi, u.n. „Bummel” vonat, mely összeköti a különböző helyszíneket, így a hidegtől védve, 1,5 eurós viteldíjért kényelmesen körbe utazhatjuk a várost.
Advent idején, hangulatosan megvilágított, letisztult architektúrájú belső udvarok, fényben pompázó karácsonyi standok, különleges ajándék ötletek várják a stájer fővárosba látogatókat. Ön velünk tart?

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: