Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Csillagtúrázz Turracher Höhén!

Turracher Höhe Karintia gyöngyszeme, lenyűgöző világ: tavak és hófödte hegycsúcsok a felhők felett, álomszép kilátással! Ideális síelőknek, snowboardosoknak és a túrázás szerelmeseinek egyaránt: mi inkább ez utóbbiba tartozunk, gyakorlatilag bármilyen időben és bárhol képesek vagyunk órák hosszat gyalogolni, hogy felfedezzük a szépet, a megismételhetetlent. Itt a hófödte hegyek között nem kell hosszú utat megtenni, hogy valami különlegesen szépre akadjon az ember.A Turracher Höhe egy idillikus fennsík a Nockbergen hegyek szívében, Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő erdejének ölelésében. Mint megtudtuk, ez a robosztus fenyőfajta elélhet akár ezer évig is! A séta- és túraútvonalak ezen a romantikus erdőn vezetnek keresztül, a Turracher Höhe három hegyi tavának – a Turracher See, a Schwarzsee és a Grünsee - mentén egészen a csúcsig, 2441 m magasba. Jó sport, mert mászás közben igazán mélyeket lélegzik az ember, és a levegő különösen jó minőségű, kristálytiszta!Aki nem szeretne, vagy nem tud ennyit gyalogolni, annak jó hír, hogy a Kornockbahn, Panoramabahn hegyi felvonói ugyanúgy felröpítenek mintegy kétezer méter magasra, mint a lábunk, és onnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Turracher Höhe tavaira! Ezek a tavak a legenda szerint Isten könnycseppjei…
A három tó körüli könnyű túrát mindenkinek ajánlom edzettségtől függetlenül, mi két óra alatt tettük meg ezt a 7 kilométeres körutat. Végig táblákkal jelölt, álomszép, a Turacher Höhe legszebb helyeihez vezet, és amely nem csak az érzések útja, hanem ugyanakkor egy természetes ösvény is, amelyen sok a felfedezni- és tanulnivaló. Útközben nyuszt lábnyomokat is sikerült felfedeznünk a hóban! Nekünk nagyon tetszett a Barbara út – ez egy panoramikus gyalogút, amely szemléletes és tájékoztató módon mutatja be a turrachi hegyivilág különlegességeit. Érdemes ellátogatni a „szomszédba”, Ebene Reichenau-ba, a gyönyörű Nockberge nemzeti parkban vezet az út. Szintén röpke két óra szintidő alatt teljesíthető.Jó fizikai erőlét esetében könnyen eljuthatunk ennél messzebbre is, Reichenau-tól háromórányira vár Bad Kleinkircheim! Itt ejtőzhetünk is egy kicsit, a világ talán legszebb alpesi termál- és élményfürdőjében! A hegyek lábánál lubickolhatunk a meleg vízben, miközben a fantasztikus panorámában gyönyörködünk.
Turrach-on kipróbáltuk a hótaxit is, igazán szuper élmény volt átszelni a befagyott tavat! Ezek után nem csoda, hogy Turracher Höhe említésekor sok honfitársunk szíve megdobban, rengeteg magyarral találkoztunk kirándulásaink során az ott töltött öt nap alatt. Túrázás melletti programokban sincs hiány, vannak sípályák minden nehézségi szinten, klassz szánkópálya, korcsolyapálya, lovas szán, itt nem lehet unatkozni!
Aki szeretne magaslati levegőt szívni, ne felejtse otthon magát, jöjjön, és fedezze fel a Nockbergek páratlan szépségű vidékét!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: