Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Édes élmények Mariazellben...

Mariazell Stájerország egyik legjobban kiépített síterepe és változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőségekkel várja az ide utazókat. A síelés és egyéb sportolási lehetőségek mellett Mariazellben álló Mária-kegytemplom híres zarándokhely is. Emellett egy igen különleges gasztronómiai élményben lehet részünk, ha Mariazellben töltjük téli pihenésünk.

 


Mariazell levegőjét szinte áthatja a méz kellemesen édeskés illata, hiszen a városka különösen híres mézüzeméről és a mézre épülő iparáról. A helyi specialitásnak számító Mariazell mézeskalács több mint három évszázados múlttal rendelkezik. A Pirker családi mézüzemet 1800-ban hozták létre, azóta sütik generációról generációra az íncsiklandó mézeskalácsot, melynek receptje természetesen szigorúan titkos.

 

 

Az üzemben jelenleg legalább hatvan féle mézeskalácsot és egyéb méz alapú terméket állítanak elő a családi receptek alapján. Mindehhez semmilyen gépesített gyártási folyamatot nem használnak, minden terméket kézzel készítenek, ugyanúgy, mint a híres ősök kétszáz évvel ezelőtt.

 

 


A mariazelli mézeskalács készítő műhely bizonyos részei nyitottak a látogatók számára, akik szervezett idegenvezetés keretein belül nyerhetnek bepillantást nemcsak a mézeskalács készítés, hanem a méhviasz gyertya, a mézbor és a mézes likőrök, konyakok előállításának csodálatos titkaiba is. Az üzemben az előadások meghallgatása és az előállítási folyamat megfigyelése mellett lehetőség nyílik kóstolásra, sőt, méhviasz formázására és mézeskalács készítésére is, melyet természetesen szuvenírként haza is vihetünk. Az műhelyben természetesen az összes itt készült termék meg is vásárolható, amelyeket akár emlékként, akár ajándékba viszünk haza, biztosan nem fogjuk megbánni.

 


A Pirker család a mézüzem mellett egy hatalmas cukrászdát is birtokol Mariazell város főterén. Itt is lehetőség nyílik a csodálatos mézes termékek, akár a mézeskalácsok, akár a likőrök megkóstolására és megvásárolására. A cukrászda még az 1900-as évek elején épült, a közelmúltban újították fel. Teraszáról csodás kilátás nyílik Mariazell városának jelképére, a Bazilikára, melynek mézeskalácsból készült másolata egyébként meg is tekinthető a mézüzemben.

 


Ha Mariazellben járunk mindenképp szakítsunk időt a hírneves mariazelli mézeskalács megkóstolósára, feledhetetlen kulináris élményekben lesz részünk, amely egész utazásunkat megédesíti. Ha az adventi időszakban érkezünk, akkor igazi ínycsiklandó ajándékokkal lephetjük meg magunkat és szeretteinket karácsonyra, mert a Pirker műhelyben minden évben készítenek kifejezetten a karácsonyi hangulat által inspirált finomságokat is.

Sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: