Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Először síel a gyerek? Mariazell a tökéletes helyszín!

Tavaly decemberben Mariazellben töltöttünk egy hosszú hétvégét egy tizenhat fős baráti társasággal. Több gyermek is volt velünk, akik vidáman hancúroztak, zajongtak, de ezt egyszer sem tették szóvá sehol, így elmondhatom, hogy családcentrikus és gyermekbarát helyen üdülhettünk.

Lakóhelyünk egy négycsillagos szállodában volt, a kabinos felvonó végállomásától kb. 200 méterre. Az utcafronti szobáink ablakai a rendkívül hangulatos főtérre néztek, szállásunk ennek ellenére teljesen csendes és barátságos volt éjszaka is.
A sítárolót elég csúszós útvonalon közelíthettük meg kívülről, belülről pedig labirintusszerű folyosókon, a gyerekek –természetesen- mindkét variációt nagyon élvezték!

A Mariazeller Land sífutópálya-hálózatához közvetlenül kapcsolódó, varázslatos szépségű tájakon kanyargó sífutópályákon síeltünk. Csodálatos volt a kilátás a közeli Gemeindealpe hegyeire és a hatalmas Ötscher hegységre! A napos hegyoldalakon lévő pályák családok, kezdők és profik számára egyaránt ideálisak: különösen szélesek, igényesek, és természetes hó fedi őket. Igazán nagyszerű, hogy Mariazell mennyire családbarát: külön gyereklift és nekik kialakított sípályák is voltak. Általában a könnyű pályákon csúsztunk, gyermekeinkre való tekintettel.


A Bürgeralpe síterepén remek havas szórakozásban volt részünk! A szép kilátás mellett a hegyen számos sípálya, egy kilátó, élménypark és több hangulatos alpesi kunyhó is található. A mariazelli vidék legmagasabb pontjáról, a Gemeindealpe Mariazell fölé tornyosuló hegyéről lenyűgöző a panoráma!


A közeli Erlaufsee jegén korcsolyázási lehetőség is van. Fantasztikus élmény volt hasítani a jégen a hegyekkel körbevett tavon!


Szabadidős kikapcsolódásként elzarándokoltunk a híres Mária-kegytemplomba is. A jellegzetes, háromtornyú templom a város jelképe. Belül nagyon impozáns, pazar látvány fogadott. Két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A templom környékén rengeteg az árus, és persze a turista. Klasszikus, nemcsak a gyerekek körében népszerű szuvenír a mézeskalács, a Pirker család boltjában be is szereztünk néhány diós-mandulás-gyümölcsös ízesítésű darabot. Ugyanitt Mariazell legrégebbi gyógynövénylikőrje, a híres gyomorkeserű is a kosarunkba került.

Felejthetetlen élményekkel és finomságokkal gazdagodva tértünk haza, bármikor szívesen visszamennénk… Mariazellt szeretettel ajánljuk mindenkinek!

sionline.hu (Dóczi Eszter)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: