Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Ismered Semmeringet, a közeli síterepet?

Semmeringet leginkább a közelsége miatt választjuk évről évre: itt találhatók a legközelebbi osztrák síterepek, három óra alatt háztól-házig lehet érni. Megközelítésük egyszerű és látványos, a grazi autópályáról levezető, hangulatos alagutakkal taglalt semmeringi autópályát gyakorlatilag a síterepek mellett ékelték be a hegyek közé, letérve mindössze néhány kilométert kell megtenni a parkolókig.

 

 

A magyarok körében nagyon népszerű síterep, rengeteg honfitárssal találkoztunk ottlétünk során! Német nyelvből gyengébbeknek jó hír, hogy a különböző táblák, kiírások, vagy büfés árak, gyakran magyarul is olvashatók.

 

 


A természetes határt Alsó-Ausztria és Stájerország között a Semmering képezi. Két sípálya található itt, egymástól pár kilométernyi távolságra. A kisebbik központ, Hirschenkogel különlegessége az éjjeli kivilágítással ellátott Varázshegy névre keresztelt síterep, Ausztria legnagyobb éjjel is használható pályája!

 

 


A hágó másik végén fekszik a nagyobb, 24 kilométernyi pályával bíró Stuhleck. A pályák rendezettek, élvezetesek és jó szélesek, kék, piros akad bőven. Mindegyik pályán van hóágyú. Az 1782 méteren levő csúcsra szállító hat üléses felvonó nagy kapacitásának köszönhetően akkor is hamar sorra lehet kerülni, ha tele a pálya. 5 km hosszan, 953 m-es szintkülönbséggel lehet lesiklani. A pálya környékén parkolás irányító rendszer üzemel.

 

 

A hegytetőn a panoráma mellett a csúcsot jelölő hatalmas kereszthez is érdemes felballagni csodálatos a kilátás a környező hegységekre, hegycsúcsokra! Kezdő síelőknek, kisgyermekes szülőknek is bátran ajánlom, mert változatos szórakozási lehetőségek vannak a síelésen kívül is: nekünk az abszolút kedvenc a Snow-Tubing (magyar nevén hófánk) volt. Egy felfújható gumikeréken csúsztunk le újra és újra a havas, jeges hegyoldalon, nagyon izgalmas volt, megunhatatlan!

 

 

Nagyon családcentrikus, szánkópálya, csúszkálási lehetőség, kicsiknek kalandpark, tanulópálya – akad bőven elfoglaltság. Szert tettünk egy kedves új barátra, a hosszú fülű Semmi kutyusra -Ő a semmeringi sívidék kabalája. A gyerekek kedvencévé vált, kulcstartó formájában ő is hazajött velünk Pestre.

 


Fantasztikus napot töltöttünk Semmeringen, minden percét élveztük!

Sionline.hu (Náday-Dóczi Eszter)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: