Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Izgalmas programok Gasteiner Tal síterepén!

Az osztrák Ski Amadé-hez tartozó Gasteiner Tal-on összesen 200 kilométer hosszúságú pályarendszeren lehet kiélvezni a téli sportok nyújtotta örömöket. Emellett Gasteiner Tal számos érdekes rendezvényt tartogat a 2012/13-as téli szezonra is!
A szezon egyik legjelentősebb eseménye a január 11-12-én, Bad Gasteinben megrendezésre kerülő Snowboard Világkupa szlalom futama. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek a sportág legjobbjai, így egy igazán izgalmas küzdelemnek lehetünk szemtanúi, ha a síterepen töltjük januári vakációnkat. A világkupát természetesen számtalan egyéb, pályán kívüli rendezvény is kíséri; a versenyszámok után hajnalig tartanak a fantasztikus bulik, sztárvendég fellépőkkel. A Világkupára a belépés teljesen ingyenes!A következő hétvége, január 18-a is tartogat izgalmakat a téli sportok kedvelőinek, ekkor egy egyedülálló extrém sporttal; a jégmászással lehet jobban megismerkedni. A legrátermettebb jégmászók mérik össze tudásukat egy izgalmas verseny keretében, melyre több száz nézőt is várnak. Külön kuriózum, hogy a megmászandó jégfalat Bad Gastein városának főterén állítják fel. Ha szeretjük a különleges sportokat és az adrenalint, akkor feltétlenül érdemes meglátogatnunk a versenyt, és talán mi is kedvet kapunk majd a jégmászás kipróbálásához. Az eseményt még vonzóbbá teszi, hogy vendéglátással is kedveskednek a szervezők, így lehetőség nyílik a helyi italok és ételek megkóstolására. Az eredményhirdetés után pedig versenyzáró partit tartanak este 8 órától a környék legendás Silver Bullet bárjában.Február hónapja se telik el izgalmas program nélkül; február 9-én a farsang jegyében a helyi hegyi mentők rendezik meg a hagyományos jelmezbált Dorfgasteinben, ahol az élőzene mellett finom falatokkal is várják az esti mulatságra vágyókat. A legjobb jelmezeket díjazzák is. Ugyanezen a napon a családdal utazók sem fognak unatkozni, hiszen szintén a farsang hívta életre a kifejezetten gyerekeknek szóló karnevált Angertalon. Játékos versenyekkel, arcfestéssel, finomságokkal és sok-sok zenével várják a mulatságra a kicsiket már délután 1 órától. Érdemes jelmezt ölteni, hiszen a legötletesebben, legszebben beöltözők díjakat nyerhetnek. Kisgyerekkel utazóknak kihagyhatatlan program!

Február 23-án pedig a Red Bull Play Streets névre hallgató eseményre kerül sor a síterepen, melynek keretében a világ legjobb freestyle síelői és hódeszkásai látogatnak el Bad Gastein-re, hogy nézők tömegei előtt mutassák be legújabb trükkjeiket egy játékos versengés keretében. Kifejezetten a versenyre építenek fel egy hatalmas „játszóteret” ugratókkal, boxokkal és számtalan egyéb izgalmas akadállyal Bad Gastein szívében.A tavaszi síelésre vágyókat márciusban is szuper programokkal várják Gasteiner Tal-on, rögtön elsején a régió apres ski bárjaiban és hüttéiben tevékenykedő DJ-k csapnak össze a DJ Battle nevű monstre zenés délután keretében. A legjobb dj viheti haza a trófeát a nap végén, a parti pedig folytatódik a környékbeli szórakozóhelyeken. Két nappal később pedig a Wengerlam alakul át fesztivál zónává a Ski Amadé Winterfest keretében. Az ingyenes rendezvényen a főszerep a rock és a pop zenéé lesz, a síterep központjából díjmentes taxi járatokkal lehet eljutni a helyszínre.
Március 15-én is a zene kerül középpontba, ekkor veszi kezdetét a méltán hírneves Snow Jazz fesztivál, immáron tizenkettedik alkalommal. A tíznapos fesztiválon a főszerep az elsősorban Olaszországból érkező zenészeké lesz, akik mindent megtesznek azért, hogy átadják a Bella Italia életérzést. Többek közt fellép Gianluigi Trovesi & Gianni Coscia, a Musica Nuda, Enrico Pieranunzi sztárzongorista és Rosario Giuliani szaxofon művész. Jazzrajongó síelőknek kötelező program!

 

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: