Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Kalandozások Alsó-Ausztriában

„Gyalog jobban lehet nézelődni”, véli Paul Klee festő. A túrázás, több mint aminek elsőre látszik: sétálva intenzívebben érezhetjük, szagolhatjuk és hallhatjuk a természetet. A túrázás testi-lelki méregtelenítésre ösztökél, és segít megismerni önmagunkat, belső világunkat. Az így nyerhető tapasztalatok legalább olyan sokszínűek, mint maguk az útvonalak, amelyeket Ausztria a kirándulni vágyóknak kínál.A hótalp a nagy hóban való téli túrázás egyik alapvető eszköze. Egy 50-60 cm hosszú és 20-25 cm széles alumíniumból és erős műanyagokból készült keretről van szó, amely megnöveli a bakancs talpának területét, így elosztja a testsúly hóra nehezedő nyomását. Emiatt járás közben nem süllyed a természetjáró a hóba annyira, mintha csak a bakancs volna a lábán. A hótalp abban segít, hogy az olykor több méteres hótakaróval fedett vagy lejegesedett útvonalak is járhatóvá váljanak. A hóba süppedés mértéke a hó minőségétől függ: porhóban jobban elsüllyedünk, míg fagyott hóban szinte alig.Egynapos, rendkívül változatos hótalpas túrához, a Keleti-Alpok hegyeit lehet ajánlani. A cél a Magyarországhoz legközelebb eső kétezres hegység, a Schneeberg, annak is a legmagasabb csúcsa, a 2076 m magas Klosterwappen. Egy látványos erdei útvonalon, kellemesen emelkedő terepen először szinte megkerüljük a Schneeberg hegytömbjét északnyugati irányban, majd elérjük az 1400-1500 méteres átlagmagasságú, kiterjedt Kuhschneeberg fennsíkot. Túránk egy látványos fenyőerdőben vezet, ami talán így, hóval borítva mutatja a legszebb arcát. Nemsokára azonban irányt váltunk, az ösvényünk meredekebbé válik, és fokozatosan magunk mögött hagyjuk az erdőhatárt. Nekivágunk, hogy felkapaszkodjunk a Schneeberg fennsíkjára, ahová egy jól járható emelkedő vezet fel minket. Közel 500 m szintemelkedés leküzdése után érkezünk meg a 2061 m magasan épült Fischer Hüttéhez, amely Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő menedékháza. A kilátás miatt mindenképpen megéri ide felkapaszkodni. Sőt, innen már csupán pár perc választ el minket a 2076 m magas Klosterwappen csúcstól, amely a Schneeberg és egyben a Keleti-Alpok legmagasabb hegycsúcsa.
Alsó-Ausztriában az Ysper-Weitentali távtúra keretében, a környező táj szépsége mellett a régió kulturális emlékeit is megcsodálhatják a kirándulók. A 7 nap alatt 110 kilométert túrázhatnak a résztvevők Ysper-Weitentalban, így jobban megismerhetik a Waldviertel régió déli vidékét. A kiindulópont Laimbach, az út innen a Duna-völgyében vezet a folyásiránnyal ellentétesen egészen a Weinsbergerwaldig. A hét nap alatt érintetlen természeti környezetben túrázhatnak a résztvevők, és elegendő idő áll a rendelkezésükre, hogy felfedezzék az Ysper-szurdok varázslatos világát, mely a nap fénypontja. Az Ysper folyó 1,2 kilométer hosszan, kb. 300 méternyi szintkülönbséget küzd le lépcsős vízesések formájában A különleges sziklaformációk mellett olyan kulturális látnivalókat is érint az útvonal, mint a zarándokhely Maria Taferl vagy a „napórák völgye”.Aki a téli üdülés során a síélmények, a családi idill, a gyógyfürdőben való ellazulás és a mediterrán hangulat kombinációját keresi Ausztria egyik legszebb városában, az a villachi régióban jó helyen jár. A varázslatos pályákat a Gerlitzen-Alpok és a Dreiländereck síterületei garantálják, amelyek hóbiztos pályáikkal a legjobb lehetőségeket kínálják kezdők és profik számára. Aki nem jó az alpesi síelésben, az mehet túrázni, sífutni, szánkózni vagy korcsolyázni a Dobratsch Természetvédelmi Parkban és a Verditzen, vagy akár élvezheti a Dráva-parti város, Villach vendégszeretetét. A wellness szerelmesei kitűnő lehetőségeket találnak a Warmbad-Villach-i Karintia termálfürdőben.
Ausztria a világ legsikeresebb sínemzete. Ez mindenekelőtt arra vezethető vissza, hogy Ausztriában a sísport tömegek számára jelent szórakozást és már az egészen apró gyermekek is ott tolonganak a havas hegyoldalakon. Na, nem a versenypályákon, előbb a barátságos, lankás családi terepeken, a meseerdőkben, ahol animátorok és síoktatók hada fáradozik azon, hogy a kicsiket játékos formában rávezessék a helyes technikára és megismertessék velük a hóban siklás mámorító élményét.Alsó-Ausztria nem túl magasan fekvő, ám annál változatosabb terepei kiválóan alkalmasak a tanulásra és a közös családi mókázásra. Míg a magasabb hegyekben működő síközpontokban gyakran a teljesítmény áll a középpontban, az alsó-ausztriai téli üdülőhelyek a kényelmes tempójú hobbisíelőkre és a havas játékok kedvelőire koncentrálnak inkább. A gyermek síországban varázsszőnyeg várja a legkisebbeket. Aki már biztonságosabban mozog, ám nem feltétlenül extrém technikájú és sebességű sportoló, az varázslatos szépségű erdei pályákon hódolhat szenvedélyének. A lesiklópályák minősége, a hóbiztos fekvésnek és a legmodernebb technikának köszönhetően, kifogástalan. A nagyszerű szórakozás és az élvezet nem csak a csúszás idejére korlátozódik, a lesiklások közötti szünetekben és a nap végén is folytatódik. Alsó-Ausztria egyben az ínyencek birodalma is, ezért különleges programokat és finomságokat kínál a hegyi kunyhókban és a téli sport üdülőhelyek valamennyi vendéglátóhelyén. Alsó-Ausztriában minden megtalálható, amiről a téli sportok ifjabb és tapasztaltabb rajongói csak álmodhatnak: kedves kis csacsi dombok az első lépésekhez, kitűnően képzett síoktatókat foglalkoztató, szuper síiskolák, álomszép, idilli hegyoldalak az ügyesebbeknek és kiváló versenypályák a legjobbaknak. Olyan kínálat, amely lehetővé teszi, hogy az igazi tehetségekből világbajnokok válhassanak, egyébként pedig a család apraja nagyja boldogan emlékezzen vissza az itt töltött fenséges téli napokra.Lackenhofban
a sípályák szinte közvetlenül a szállodák és panziók ajtajánál kezdődnek. A falucska 810 méterrel a tengerszint felett fekszik, egy mellékvölgyben az Ötscher lábánál. A sportos és családias pályákkal egyaránt büszkélkedő barátságos síterepen 9 sílift és 19 kilométernyi sípálya áll a síelők rendelkezésére. A kínálat a könnyűtől egészen a nehéz sípályákig terjed. A snowboardozás és freestyle szerelmesei az Ötscher hóparkban tombolhatják ki magukat. A gyermekek 10 éves korig 2 euróért váltható „hóemberbérlettel” síelhetnek szülői kísérettel. 2012. december 28-án –Ballonok éjszakája: a tradicionális rendezvény alkalmával hőlégballonok világítják meg az Ötscher lábánál található falucska felett az éjszakai égboltot. A rendezvény nagyszerű lehetőséget kínál, hogy a levegőből is megcsodáljuk Lackenhofot. Csodáljuk meg mi is! Kalandra fel!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: