Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Karácsonyi készülődés Mariazellben

A stájerországi Mariazell népszerű téli üdülőhely, jól kiépített pályarendszer (nem csak sípályák, hanem snowboard és szánkópályák is találhatóak itt), síiskola és számtalan kirándulási lehetőség várja a téli sportok szerelmeseit. Ráadásul Mariazell nem csupán egy síterep, hanem a völgyben található Mária kegytemplomnak köszönhetően ismert zarándokhely és híres az itt gyártott mézeskalácsról is. Mariazell különösen a karácsonyi szezonban lehet vonzó úti cél, mivel a városka hagyományosan kiemelt figyelmet szentel az adventi időszaknak; számtalan rendezvény és program várja az utazókat.


Mariazell főtere temérdek karácsonyváró esemény helyszíne lesz november 30-tól kezdve minden hétvégén. A vásár tárt karokkal vár mindenkit, aki szeretné átélni a különleges és varázslatos ünnepi hangulatot. Nem véletlen, hogy az esemény minden évben számos turistát vonz a térségbe, sőt, nem ritka a visszatérő látogató sem! A főtéren egy monumentális mézeskalács ház és egy hatalmas adventi koszorú vonzza magára a tekintetet. Ráadásul a koszorú a hagyományos négy nagy gyertya mellett 20 kisebbel is rendelkezik, így minden nap meggyújtanak egyet ünnepélyes keretek közt, ezzel számolva vissza Szentestéig. A karácsonyi hangulatot elősegíti a folyamatos élőzene is, a jól ismert dallamok kíséretében nézelődhetünk a portékák között vagy részt vehetünk valamelyik izgalmas programban.

Hétvégenként a karácsonyi vásár helyszínén folyamatosan zajlanak az élőképes betlehemi játékok, és többek közt részt vehetünk a hírneves helyi édesség, a mézeskalácsház építésében- és díszítésében, kitanulhatjuk a hagyományos agyagművességet és kerámiázást, valamint vezetett túrákon ismerhetjük meg Mariazell büszkeségeit, a Pirker mézeskalács és az Arzberger likőrgyárat. A gyerekek pedig kipróbálhatják a póni lovaglást és a lovas szánozást is. A vásár igazán különleges része az ún. Szokások Utcája, amin végigsétálva feltérképezhetjük a helyi karácsonyi hagyományokat. A városka esténként csodálatos ünnepi fényekbe öltözik és hétvégi estéken részt vehetünk az igen hangulatos lámpás körmeneteken is.


Decemberben a komoly-és egyházi zene kedvelői is csemegézhetnek a számtalan fantasztikus koncert közül, melyek központi témája természetesen a közelgő karácsony. December 8-án este fél nyolctól Vocal Ensemble Musice Grazia ad elő gregorián énekeket a Bazilikában, 9-én pedig kamarazenei koncertet rendeznek a Golden Cross hotelben. December 11-én zeneiskolások lépnek színpadra a Főtéren egy adventi koncert keretében, 13-án a Grenzlandchor Arnoldstein zene-és énekkar ad koncertet Karintiai Advent címen a Bazilikában. December 15-én vasárnap a graz-i fiúkórus és kamarazenekar lép fel szintén a Bazilikában, és ugyanitt ad karácsonyi dalokból álló koncertet öt nappal később a messze földön híres bécsi fiúkórus is.


A misztikum és különlegességek kedvelői semmiképpen se hagyják ki az immár hagyományosnak számító Krampuszok Éjszakáját St. Sebastian-ban, mely egy kellemes sétával könnyedén megközelíthető Mariazell-ből. Idén december elsején kerül sor az eseményre este 6 órától. Maskarába öltözött, arcukat famaszk mögé rejtő krampuszok sokasága lepi el a teret és látványos pirotechnikai bemutatóval fűszerezett előadásukat élvezheti a nagyérdemű, amit igen emlékezetes élmény lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Ha az adventi időszakban tervezzük téli vakációnkat és szeretnénk azt átitatni karácsonyi hangulattal, akkor Mariazellben a helyünk!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: