Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Kínaiak faragták a jégpalotát Dachsteinben!!!

A Dachstein síterep Ausztria szívében fekszik, körülbelül 190 kilométer hosszúságú pályarendszer áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére itt. Ráadásul Dachstein a schladmingi sírégió része, amely Ausztria egyik legnagyobb egybefüggő sírégiója, így akár a sílécen is átsíelhetünk a környező síterepekre. Dachstein emellett a téli sportok teljes tárházát kínálja az ide látogatóknak, a síelés, snowboardozás mellett kipróbálhatjuk a sítúrázást, a jégmászást és a siklóernyős tandemrepülést is. Ráadásul Dachsteinben pár igazán különleges látnivaló is vár ránk, így biztosan nem bánjuk meg, ha ezt a síterepet választjuk téli vakációnk helyszínéül.


A Dachstein gleccser belsejében kialakítottak egy egész Európában egyedülállónak számító látványosságot; egy jégpalotát. A jégpalotát 2007-ben, kínai jégfaragó mesterek segítségével építették ki hosszú hónapok munkájával, megszületése óta egész Ausztria egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb turista látványosságának számít. Ezt az érdekes látnivalót a hegy tetején lévő síállomástól lehet megközelíteni, a liftektől alig pár perces gyaloglással. A különleges építmény egész évben várja a látogatók hadát, reggel fél kilenc és délután fél öt között. A jégpalota egy mesterségesen létrehozott épület, az olyan különlegesen kialakított termekben, mint a trónterem, a kristály katedrális vagy a kék társalgó, lélegzetelállító vizuális élményekben lesz részünk. Természetesen a termeket kizárólag jégből hozták létre, fantasztikus jégszobrokat is megcsodálhatunk itt, többek közt a Jégkorszak című rajzfilm szereplői is visszaköszönnek, főleg a gyerekek nagy örömére.


A dachstein-i jégpalotát a közelmúltban kibővítették egy az egész Alpokban egyedülállónak számító különlegességgel; a mesterségesen kialakított folyosókról bepillantást nyerhetünk a Dachstein gleccser belsejébe egy természetes hasadék segítségével, amit véletlenül fedeztek fel a jégpalota dolgozói. Varázslatos élmény egy gleccser belsejét megszemlélni és mindezt természetesen teljes biztonságból élvezhetjük. A gleccser belseje igazán impozáns látványt nyújt, kár lenne kihagynunk ezt a látványt!


Ha nincs tériszonyunk és élvezzük a magasságot, akkor egy másik fantasztikus attrakció is vár ránk Dachsteinben. Pár éve készült el a Dachstein Sky Walk, amely egy a gleccser tetejéről a semmibe nyúló, 2500 méteres tengerszint feletti magasságban található kilátó, melyet az Alpok teraszának is szoktak nevezni. A teraszt a Hungerkogel csúcsra építették, amely 250 méter magas. Ha kimerészkedünk a teraszra, igazán lélegzetelállító hegyi panoráma tárul a szemünk elé. Bár az élmény talán kicsit félelmetesnek tűnik, de semmi okunk megijedni, mert a terasz kialakításánál különösen ügyeltek a biztonságra.

 


Ha Dachsteinben töltjük téli vakációnkat, feltétlenül érdemes ellátogatni ezekhez a különleges látványosságokhoz, biztosan egyedülálló élményekben lesz részünk!
 

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: