Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Lachtal – programok egész télre!

Lachtal Ausztria egyik legnagyobb síterepe, Budapesttől 4-5 órás utazással közelíthető meg autóval, így igen népszerű a magyar síelők körében is. Lachtal a 2012/13-as téli szezonban is számtalan érdekes programmal, rendezvénnyel várja a téli sportok szerelmeseit.
A szezon 2012 december elsején indul, így igen korán birtokba vehetjük az összesen 33 kilométer hosszúságú pályarendszert. A következő hétvégén, december 8-án és 9-én rögtön részt vehetünk egy izgalmas és nagyszabású sportrendezvényen, a Snowboard Európa Kupán és Osztrák Bajnokságon, melyet a Lachtali Síklub rendez meg idén. A kétnapos versenyen reggel 10 órától mérhetik össze tudásukat a férfi- és női versenyzők külön-külön futamokban, parallel óriás műlesiklás kategóriában (PGS).

A sportrajongók a következő hétvégén sem maradnak program nélkül, december 15-én, szombaton kerül megrendezésre reggel 9 órától az első Lachtali párhuzamos szlalomlesiklás verseny. Ezek a sportesemények természetesen nem csak a versenyzőknek, hanem a nézőknek is kiváló szórakozást nyújtanak, így érdemes megtekinteni őket.Ha a karácsonyi időszakban ruccanunk ki egy kis síelésre Lachtalba, akkor is érdekes programokba csöppenhetünk. December 28-án, pénteken egy fantasztikus maskarás felvonulást csodálhatunk meg, amelyen a hagyományos krampusz jelmezbe öltözött, arcukat famaszk mögé rejtő résztvevők nyűgözik le, vagy éppen rémisztik halálra a nézőket. A rendezvény délután öt órakor kezdődik a hatos felvonó lábánál. A krampuszok, illetve osztrák nevükön Perchtenek még a kereszténység előtti pogány hitvilág megmaradt emlékei az Alpok országaiban. Megjelenésük mindig a télközép időszakához volt köthető, és a holtak lelkeit testesítették meg. A krampuszok tradicionális jelmeze egy félelmetes famaszkból és barna vagy fehér báránybőrből áll. Természetesen manapság már csak igen kevesen hisznek a krampuszok varázserejében, a felvonulás inkább látványosságszámba megy. Ha szeretnénk kicsit belekóstolni az osztrák Alpok hagyományaiba, akkor ajánlatos ellátogatnunk az eseményre és vetni egy közelebbi pillantást a lenyűgöző krampusz jelmezekre. Különösen a gyerekeknek lehet ez egy emlékezetes élmény.Január 11-én egy érdekes zenés program helyszíne lesz a síterep, a Radio Steiermark rendezésében. A rádió munkatársai ezen a napon Lachtalról fognak tudósítani és műsort adni, így akiket érdekel a rádiózás világa, könnyedén bepillantást nyerhetnek abba. Emellett lehet beszélgetni a műsorvezetőkkel, mókás versenyeken indulni, sőt, kizárólag a közönség által kért zenék fognak szólni ezen a napon. Február 23-án rendezik meg a Jég és Tűz fesztivált. A szezont, melyet egy izgalmas sportesemény nyit meg, végül egy szintén érdekfeszítő sportverseny zár majd május 17-én; a Karl Haas emlékkupa. Karl Haas a modern síelés egyik úttörője volt a régióban, így nem csoda hogy a mai napig jó szívvel emlékeznek rá. A futamokon korosztályonként – egészen a legapróbbaktól a senor síelőkig - és kategóriánként szállhatnak versenybe az indulók a kupák és a jópofa nyeremények megszerzéséért, mely igen nagy dicsőséget jelent.

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: