Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Legyél az első síelők között Ausztriában!


Egyre közeledik a síszezon, így nemsokára már érdemes lesz figyelemmel kísérni az időjárás- és hó előrejelzéseket. Ennek különösen ilyenkor, a szezon kezdeti szakaszában van jelentősége, hiszen a kora téli időszakban csak bizonyos síterepeken garantálják a síeléshez és snowboardozáshoz megfelelő mennyiségű és minőségű havat.
Szerencsére Ausztriában számos olyan magasan fekvő síterepet találunk, ahol már a síszezon elején is élvezhetjük a téli sportokat! Az elmúlt évek hó statisztikái alapján összegyűjtöttük azokat az osztrák síterepeket, ahol garantáltan megfelelő időjárási körülményekkel fogsz találkozni akár már a közeli hetekben is, hogy minél hamarabb hódolhass kedvenc havas sportjaidnak!


Földrajzi és időjárási helyzetének köszönhetően általában Hintertux gleccser síterepe nyitja meg elsőként kapuit a sí kedvelő látogatók előtt. A snowboardozók mekkájaként is emlegetett, helyenként 3000 méteres magasságot is elérő gleccseren már a szeptemberi hónapban is sílécre állhatunk, ugyanis a síterepre már kora ősszel beköszönt az igazi téli időjárás. A kiváló hó helyzetnek köszönhetően Hintertux jellegzetessége nem csak a korai nyitás, hanem a késő szezonzárás is: itt egészen áprilisig élvezhetjük a téli sportokat. Ha tehát hó-garancia szempontjából vizsgáljuk az osztrák síterepeket, Hintertuxot az első helyen kell említenünk!


A tiroli Söldenben már ősszel beköszönt a téli hideg időjárás, így ekkor már a hóágyúkat is üzembe helyezik. A kiváló körülmények miatt már októberben megnyitják a felső pályákat, és beindítják a lifteket is, decemberben pedig már általában telt házzal büszkélkedhet Sölden, az egyik legnépszerűbb osztrák síterep. A késő őszi időszakban azonban még kényelmesen el lehet férni a síterepen, a nyitva lévő pályákon pedig tökéletes körülmények várnak minket, valamint az après-ski szolgáltatásokat is élvezhetjük. Érdemes tehát kihasználni az előszezon előnyeit Söldenben!


A salzburgi Obertauernt szintén az egyik leginkább hó-biztos síterepként tartják számon. A szezon itt novemberben kezdődik, ám a 120 hóágyúnak köszönhetően már ekkor tökéletes körülmények fogadják az elsőként érkező síelőket! Obertauern éppen a garantált hó-minőségnek köszönhetően lopta be magát a látogatók szívébe. A snowboardozóknak is az egyik nagy kedvence a 2000 méteres magasságban elhelyezkedő síterep, ahol ráadásul azok is megtalálják a számításaikat, akik szívesen kerülik el a túlzottan zsúfolt síterepeket.


Végezetül említsük meg Kaprun síterepét is, amely hagyományosan októberben nyitja meg az első pályákat az ideérkezők számára. A szépséges salzburgi terepen az őszi időszakban még csak néhány lift üzemel, ám a pályák tökéletes állapotban várják a síelőket. A síterep magas fekvése önmagában garancia a remek hóviszonyokra, Kaprun azonban biztosra megy: 200 hóágyút is üzemeltet, hogy látogatóinak a lehető legtökéletesebb körülményeket biztosítsa!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: