Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Szilveszterkor áll a bál Salzburgban...

Manapság egyre többen kötik össze téli vakációjukat a külföldi szilveszterezéssel. Hiszen mi lehetne emlékezetesebb a csodálatos havasi környezetben, a hegyek közt vagy egy európai nagyvárosban töltött óév búcsúztatónál. Salzburg városa különösen híres pompás szilveszteri mulatságairól.

 

 

Ha Salzburg tartományba utazunk az óév végén, a síelés mellett érdemes ellátogatnunk Salzburg városába szilveszter éjszakáján, hogy igazán méltó és emlékezetes módon ünnepeljük az óév végét és az újév kezdetét. Salzburg óvárosa szilveszter éjszakáján különleges kivilágítást kap fényalakokkal és fényjátékokkal; a város gyönyörű díszekbe öltözik.

 

 

Az ünneplés már délután elkezdődik a város több pontján is koncertekkel várják a látogatókat, akik a hideg téli időben a hagyományos osztrák punccsal és forralt borral dobhatják fel hangulatukat. Az éjféli koccintás idejének közeledtével az emberek többsége salzburgi dóm előtti térre vagy a Kapitelplatz tér felé veszik az irányt, ahol folyamatos élő zene szórakoztatja az ünneplőket.

 

 

Pontban éjfélkor pedig fellövik a tűzijátékot a Hohensalzburg vár fölött és szerte a városban felcsendül Ausztria egyik leghíresebb dallama, a Kék Duna keringő, és az emberek táncra perdülnek.

 

 

Felejthetetlen élmény századmagunkkal keringőzni a gyönyörű, ódon épületek közt a városban. Ha esetleg nem szeretnénk szabadtéren tölteni a szilvesztert, akkor számos klasszikus koncertet is rendeznek a város nagyobb koncerttermeiben, természetesen ezeken is kihagyhatatlan a keringőzés. A legnevesebbek mind közül a hatalmas Fesztivál Teremben, a Mozarteumban, a Salzburgi színházban és a Mirabell kastélyban tartott koncertek, ezekre érdemes jó előre jegyet váltani.

 

 

A Hohensalzburg erődben pedig koncertekkel fűszerezett gálavacsorán vehetünk részt, ha valami igazán speciálisra vágyunk. A koncerteken a város híres szülöttének, Mozartnak a műveit játsszák elsősorban, de természetesen szerepelnek a műsorban más híres osztrák zeneszerzők, így Strauss és Haydn darabjai is.
Akik a modernebb zenei műfajokat kedvelik, azok a városban található számtalan bár valamelyikében mulathatnak, melyek nagy része természetesen reggelig nyitva tart az ünnep éjszakáján.

 


Az ünneplés folytatódik az újév első napján is, számtalan klasszikus zenei koncertet tartanak a város koncerttermeiben és a nagyobb tereken is folyamatosan szól a gyönyörű zene. Ha igazán felemelő és csodás évkezdetre vágyunk, érdemes meghallgatnunk ezek valamelyikét.

Sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: