Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Te tudod már hol síelsz az idei síszezonban?

Már nem kell sokáig várakoznod, hogy kezdetét vegye az újabb síszezon, így lassan aktuálissá válik a kérdés: idén melyik síterepen töltöd majd téli vakációdat? Szeretnél jól megszokott „törzshelyedre” visszatérni, vagy esetleg kipróbálnál valami újat? Tudjuk, nehéz a döntés, ezért utánanéztünk a legnépszerűbb utazási honlapokon, hogy a nemzetközi utazóközönség mely osztrák síterepeket értékeli a legjobbnak. Az utazásajánló oldalakon szereplő értékelések minden esetben a felhasználók személyes tapasztalatai alapján születnek, így biztos lehetsz benne, hogy az alább felsorolt síterepek valóban a legtöbb elégedett vendéggel büszkélkedhetnek. Lássuk tehát az eredményeket!


Számtalan pozitív értékeléssel és ezernyi visszatérő törzslátogatóval büszkélkedhet Saalbach-Hinterglemm síterep, amely hírnevét és népszerűségét többek között a különösen fejlett és rendkívül modern felvonórendszerének köszönheti. Sokan méltatják a síterep éjszakai életét is: a saalbachi bárokat, éttermeket és klubokat nem csak Ausztria, hanem egész Európa legjobb après-ski kínálataként tartják számon. Számos értékelésben szó esik a remek sípályák adta fejlődési lehetőségről is. Saalbach-Hinterglemm tehát a legnagyobb ausztriai favorit a síelők körében!


Söldent, az Innsbruckhoz közel eső síterepet elsősorban a középszintű sí-tudással rendelkezők számára ajánlják. Bár a síterep statisztikái átlagos nagyságú területet és közepesen fejlett infrastruktúrát sejtetnek (34 lift és 134 kilométernyi pálya), a pályák kimondottan széleskörűek és remek terepet biztosítanak a síelésre. A középhaladók mellett a haladók is megtalálják itt számításaikat a remek pályán kívüli terepeknek köszönhetően, amelyek közül a látogatók a Giggijoch parkot értékelik a legnagyobbra. Szintén dicsérik Sölden fiatalos és vibráló éjszakai életét, valamint megbízható időjárási helyzetét is.


Kaprun és Zell am See síterepeket elsősorban a garantáltan jó minőségű hó miatt tartják számon Ausztria legjobbjai között. Kaprunt a kezdő és a középhaladó síelőknek ajánlják, míg a szomszédos Zell am See területén a tapasztaltabbak és a profik is megtalálják a nekik való pályákat. A számtalan kis bár, kávézó és üzlet a síelés után is gondoskodik az ideutazók szórakozásáról: az éttermek színvonalát minden értékelésben dicsérik. Kaprun és Zell am See éjszakai életére szintén nincs panasz! Saalbach és Sölden mellett tehát mindenképp meg kell említenünk Kaprunt Ausztria legkedveltebb síterepei között!


Az értékelések alapján kijelenthető, hogy az elmúlt években Zillertal síterep is bevonult a legjobb osztrák síterepek listájára! Zillertal már a hetvenes évek óta közkedvelt téli úti célnak bizonyul, ám népszerűsége az elmúlt években jelentősen megnőtt, nem csak a síelők, hanem a snowboardozók körében is. A síterep freestyle parkját a legjobbak között tartják számon, klubéletét pedig évről-évre egyre nagyobb pezsgés jellemzi, többek között a minden síszezon végén megrendezésre kerülő Snowbombing Fesztiválnak köszönhetően. Snowboardozók és síelők ráadásul egyaránt említik a síterep havának megbízható minőségét, amely a téli sportok élvezetéhez nagymértékben hozzájárul!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: