Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Téli sport 4 keréken?

Szereti a némafilmek klasszikus autócsodáit? Amikor az automobilok még szervo, abs, elektromos berendezések nélkül rótták a poros utakat, a klímát, az évszaknak megfelelő öltözködés jelentette? El tudja képzelni, hogy vannak olyan különcök, akik a meleg szobák   kandallóinak duruzsolása, valamint az unalmas TV sorozatok helyett, a csontokig hatoló hideget és a jeges utakon történő veszélyes csúszkálást választják? „Kettőt az egyben”, az osztrák, svájci, német, szlovák, finn, svéd, veterán autók megszállottjai adnak randevút egymásnak 2013. január 4- 6 között a Planai Classic autós rallyn, ahol megcsodálhatjuk a letűnt idők státusz szimbólumait.


A verseny legidősebb járműve az 1 startszámmal induló, 1927- es évjáratú 40 lóerős Lea Francis, melynek utas terén, mivel nyitott autóról van szó, bizony átsüvít a jeges januári szél. A tulajdonosok melegen felöltözve, sőt külön lábmelegítőről is gondoskodva, dacolnak az időjárás viszontagságaival.A havas autó verseny másik kedvenc négykerekűje, melyet a „keleti blokk porsche” - jának is neveznek, a 100 lóerős Skoda 110R kormánya mögött, a szlovákiai Pöstyén, Gyógyfürdőjének igazgatója ül. Az egykori vasfüggöny mögött élő “kisemberének” álom sportautóját 1969 és 1972 között gyártották, és természetesen éveket kellett várni az álom beteljesedésére. A Planai Classic legkeresettebb navigátora ül a Skoda anyósülésén, akinek szakmai ügyességére és tudására a januári versenyen nagy szükség lesz, a 25 különleges akadály leküzdéséhez. A két napos oldtimer classic versenyén a legfiatalabb autó gyártási dátuma nem lehet negyven évnél fiatalabb.


Az „expedíció az ismeretlenbe” pilótái két napon keresztül fagyoskodnak, csúszkálnak az átlag 40km/órás tempó mellett, hegyre fel és hegyről le a változatos dachstein- i szerpentinen, miközben az esti fényekben felsejlenek a hólepte utat szegélyező karácsonyi hangulatot megidéző fenyőfák, itt – ott még a szilveszteri rakéták, petárdák maradványai mellett dübörögnek el a veterán járművek. A 180 km-es táv megtétele után, a Pichlarni kastélyhotelben érnek célba a résztvevők, ahol igazi stájer vacsora várja a versenyzőket.
Az időjárási frontok jönnek - mennek, a januári Planai Classic időjárása azonban fix. Éjszakai fagyok megdermesztik az olajat, az indító motor nyöszörög, az akku töltésért sír fel, a kerekeken a gumik megkeményednek. Mégis, a táj szépsége, az autómatuzsálemek iránti vonzalom, a „kőkori” technika és az emberi leleményesség harmóniája, a természet szélsőséges elemeivel szembeni harc megszállottá teszik a verseny résztvevőit, és az évről évre visszatérő törzsközönséget.

 

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: