Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Téli szafari???

Ki állítja, hogy izgalmakkal teli szafari csak Afrika forró szavannáin várhat a turistákra, oroszlánokkal, tigrisekkel, zsiráfokkal, elefántokkal? Egy különleges, és élmény dús havas szafari várja a téli sportok kedvelőit az osztrák karintiai Bad Kleinkirchheim környékén, ami Afrikában a Serengeti, az itt a Nockberg hegység, és a vad oroszlánok bőgése helyett, itt kezes husky kutyák ugatása töri meg a természetvédelmi terület csendjét.Az egész napos programon részt vevő vendégek a helyi síiskola irodája előtt találkoznak, majd a felszerelések átvétele után, drótkötél felvonón 1800 méter magas hegyi pályaállomásra érkeznek, a hóborította lakatlan hegyi ormok közé. Az állomástól tapasztalt hegyi vezetőkkel megkezdődik a bakancsos, gyalogos túra a tiszteletet parancsoló természeti környezetben. Délben a téli, néha zord világ kellős közepén, oázisként várja a turistákat egy hangulatos alm, ahol elfogyaszthatják a helyi termelők karintiai specialitásait. Gazdag hidegtálak különleges sajtokkal, szalámik, sonkák, házi kenyerek, és többek között szabad tűzön készülő „Frigga” (szalonnás omlett, sajttal) várja a résztvevőket.
Időközben megérkeznek az alpesi fogadóhoz a puha léptű vidáman csaholó huskyk a szánokkal, s a pihenő után, megkezdődik a résztvevők csapatokra bontása, és a vezetők által kötelező jelleggel rövid oktatásban részesül mindenki, a husky kutyaszán szabályaiból. A jókedv, az elfogyasztott néhány rövidital után már garantált, természetesen a világító tappancsú kutyusokkal történő közös fotózkodás sem maradhat el…
Kezdetét veszi a szánhajtás, a gyorsuló tempó mellett a metsző alpesi szél az arcunkba csap, miközben résnyire nyitott szemünkkel csodáljuk a körülöttünk feltáruló érintetlen táj szépségét.


Az élmény leírhatatlan, itt valóban átélhetjük a természet, állat, ember harmóniáját. A napot stílszerűen toboggan utazással zárjuk, mely visszarepít bennünket szafarink kiinduló pontjához. A túrához különösebb előismeretekre nincs szükség, fontos viszont a megfelelő téli ruházat, és nemcsak a hideg ellen szükséges védekeznünk meleg ruhákkal és kiegészítőkkel, de az erős napsugárzás miatt napfény elleni védőkrémről is gondoskodnunk kell. Bad Kleinkirchheimben, és környékén megszálló vendégek számára a téli szafari ára 65 euró, egyébként a normál ár 99 euró személyenként.
 

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: