Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Bagett és wellness? Lazulj a franciáknál…

A téli szezon egyik legnépszerűbb franciaországi úti célja, a festői szépségű Savoya megye Rhône-Alpes régióban, a Nyugati-Alpok előterében fekszik. A megye idegenforgalma a XIX. század végén lendült fel, ám kezdetben Savoya leginkább a nyári vakációk közkedvelt helyszíne volt. A XX. század folyamán azonban, a síelés elterjedésével párhuzamosan, a savoyai turizmus egyre inkább a téli hónapokra koncentrálódott: a téli sportok kedvelői rendszeresen visszatértek Savoya havas lejtőire, ahol idővel gombamód kezdtek szaporodni az egyre fejlettebb síközpontok.

 

Ma Franciaország területén Savoya régió büszkélkedhet a legtöbb síállomással, amelyek közül jó néhány világhírnévnek örvend: Val d’Isère, Trois Vallées és La Plagne nem csak az európai, hanem a tengerentúlról érkező turisták körében is rendkívül népszerű. Savoya vonzerejéhez azonban az itt nagy számban található gyógyító termálfürdők is hozzájárulnak: ha a megye valamely síparadicsomában töltjük téli vakációnkat, érdemes valamelyik közeli fürdővárosba is ellátogatnunk, hogy Savoya egy másik – nem kevésbé élvezetes – oldalát is megismerhessük.


Egy kirándulást mindenképpen megér a Bourget-tó partján fekvő Aix-les-Bains, amelynek gyógyító vizét már az ókorban is ismerték, és alkalmazták légúti betegségek kezelésére és reumatikus fájdalmak enyhítésére. A fürdővárost a WHO Egészségügyi Világszervezet is „egészséges városnak” nyilvánította. A Bourget-tótól délre fekszik Challes-les-Eaux, amelynek kénes vize a légúti és a nőgyógyászati megbetegedések kezelésére ajánlott, míg az idelátogató vendégek az aromaterápia, a különböző testkezelések és masszázsok jótékony hatásait is élvezhetik. A patinás fürdőlétesítmény ráadásul csodálatos környezetben, egy gyönyörű park kellős közepén található, az épület belső tereit pedig különleges mozaikdekoráció díszíti.


A népszerű síparadicsomok, La Plagne, Valmorel és Trois Vallées közvetlen közelében fekszik Brides-les-Bains fürdőváros, melynek szlogenje: „Sanita Per Aqua” azaz „egészség a víz által”. A város fürdőlétesítménye svéd, kínai, táj és kaliforniai masszázzsal, alakformáló testkezelésekkel és természetesen alpesi termálvízzel kényezteti vendégeit. Brides-les-Bain-től észak-nyugatra található Savoya negyedik legnépszerűbb termálközpontja, La Léchere, amely 61 fokos, rendkívül magas ásványianyag-tartalmú, „hipertermál” vízzel büszkélkedhet. A víz összetételének köszönhetően hatékonyan enyhíti a visszeres problémákat.


A termálfürdők széles választéka is bizonyítja, hogy Savoya a kiváló síterepek nyújtotta sportolási lehetőségeknél jóval többet, gyógyulást és megszépülést is kínál az idelátogató turistáknak.

sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: