Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Fedezd fel a Tátrát velünk…

A Magas Tátrában (Vysoké Tatry) fekszik Stary Smokovec, Szlovákia legrégibb téli sportközpontja, amely már az 1800-as években is vonzotta a turistákat. A gyönyörű téli üdülőközpont akkor vált igazán népszerűvé, amikor az 1900-as évek elején megépült a hrebienoki vasút: innentől kezdve számtalan bolt és fogadó létesült Stary Smokovecben, ráadásul gombamód kezdtek szaporodni a különböző sportlehetőségeket nyújtó szolgáltatások. A huszadik század második felétől egészen napjainkig, a december és március közötti téli szezonban turisták ezrei látogatnak a népszerű szlovák síparadicsomba, hogy beszippantsák a Magas Tátra tiszta, friss levegőjét, és kihasználják valamennyi sportlehetőséget, amit a kiválóan szervezett, jól felszerelt síközpont nyújt látogatóinak.


A síparadicsom alapmagassága 1017 méter tengerszint felett, ám a terep legmagasabb pontja eléri az 1480 métert. A legideálisabb hóviszonyok általában decemberben köszöntenek be Stary Smokovecben: a 4,3 kilométernyi lejtős pályák nagy részét ilyenkor természetes hó borítja, és mindössze egy kilométeren jellemző a mesterséges hó használata.
A síterep ideális választás lehet kezdő síelők számára is, ugyanis négy könnyű pálya várja mindazokat, akik a síelésben még csak kevés tapasztalattal és rutinnal rendelkeznek. A középhaladó pályák tökéletesek azok számára, akik gyakorolni szeretnének, illetve fejleszteni kívánják technikájukat. A terepen egyébként síiskola is működik, amely nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy gyermekeinkkel is megszerettessük ezt a fantasztikus téli sportot. Mindezen lehetőségeknek köszönhetően Stary Smokovec ideális úti cél a gyermekekkel utazó családok számára!


A síparadicsomban öt ülőlift biztosítja a kényelmes és gyors feljutást a hegycsúcsokra: a felvonók óránként több mint 4300 ember szállítására alkalmasak. A gyermekek számára pedig külön lift működik a síközpont területén.


A síelésen és a snowboardozáson kívül – a gyerekek nagy örömére – egy fantasztikus szánkópálya is a vendégek rendelkezésére áll. A 2,6 kilométeres pálya napközbeni használata ingyenes a síbérlettel rendelkezők számára, szánkót pedig helyben bérelhetünk egy teljes napra, akár már 5 euróért. Igazán izgalmas élménnyel kecsegtet az éjszakai szánkózás is, amelyre hetente háromszor, este 7 órától van lehetőség: a gyönyörűen kivilágított pálya éjszakai használata 7 euróba kerül, szánkóbérléssel együtt pedig 8 eurót kell fizetnünk.


Ajánljuk tehát Stary Smokovecet a családi síelések helyszínéül, ahol a könnyű pályákon nyugodtan szabadjára engedhetjük gyermekeiket, és mi, felnőttek is számtalan izgalmas élményt szerezhetünk magunknak – mindezt ráadásul a Magas Tátra festői környezetében!

sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: