Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Forró hangulat a jégszínházban…

A tél a síelés mellett a jégtánc és a korcsolya szezonja is. A népszerű síközpontokban általában jó minőségű korcsolyapálya üzemel, így vakációnk során könnyen hódolhatunk ennek a gyönyörű sportágnak is. Ha azonban a korcsolyát nem csak élvezetes sportnak, hanem művészeti ágnak is tekintjük, és szívesen csodáljuk a jégtáncot professzionális szinten űzők előadásait, akkor Szlovákiában, Ausztriában vagy Franciaországnak járva nem hagyhatjuk ki a jégszínházak és jégtánccsoportok lenyűgöző show-műsorait. Íme, egy kis programajánló a jégtánc-rajongóknak, akik a sportolás mellett a kultúrának is szívesen hódolnának téli utazásuk során.

 


A Moscow Stars on Ice társulat 1986 óta járja a világot világszínvonalú jégtánc-előadásaival. A társulat tagjai között Európa- és Világbajnok korcsolyázókat és cirkuszi művészeket is találunk, akik szerte a világon eredeti koreográfiájú, egyedi stílusú, és anyanyelvtől és kultúrától függetlenül, mindenki számára élvezhető darabjaikkal nyűgözik le a közönséget.

 

 

A Moscow Stars on Ice téli turnéja keretében 2011. december 17-én Monacóban (Hautes Alpes régió és Val d’Allos szomszédságában), december 26-án pedig Ljubljanában (a Júliai Alpok síterepeitől könnyen elérhető távolságban) lép fel.
A szintén világhírnévnek örvendő Holiday on Ice 1948-ban, az Egyesült Államokban alakult, azóta azonban a színháznak európai társulatai is alakultak.

 

 

A csoport előadásai valódi színházi élményt ígérnek: legfőképpen a musical-rajongóknak ajánljuk darabjaikat. 2012-ben a színház francia társulata a Speed című előadással járja be az országot: a turné keretében többek között a savoyai síterepek közelében található Lyonba, és a Val d’Allos sítereptől nem messze fekvő Nizzába is ellátogatnak. A franciaországi előadások időpontjai: Lyon, 2012. március 23-24-25 és Nizza, április 13-14-15. Az osztrák Holiday on Ice Festival című lélegzetelállító előadását Bécsben, január 11-én mutatja be.

 


Végül egy előadás, amelyet az egész családnak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlunk: 2012 januárjában szintén Lyonban és Nizzában lép fel a Disney jégtársulata is, mégpedig a Worlds of Fantasy című előadással.

 

 

A showban a legnépszerűbb Disney-karakterek lépnek a jégre, és egy fantasztikus zenés-táncos egyveleget adnak elő a legkedveltebb mesékből.

 

 

A lyoni előadás január 6-tól 8-ig, a nizzai fellépés pedig január 10-én és 11-én tekinthető meg. Jó szórakozást kívánunk!

Sionline.hu (Kupi Krisztina)