Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Csak hó legyen és bankkártya!

Tanácsok külföldi bankkártya- és készpénzhasználathoz

Örök kérdés, hogy utazás előtt mennyi pénzt váltsunk, hiszen a „váratlan” eseményekre is szeretnénk felkészülni. Ami természetesen lehetetlen. Síeléskor is sokkal nyugodtabban indulhatunk útnak, ha nálunk van MasterCard® vagy Maestro® bankkártyánk, mert így elkerülhetjük, hogy túl sok vagy túl kevés készpénzt váltsunk az utazás előtt.

 Meglepődne, hogy már mi mindent fizethet ki bankkártyával a síútja során is!
Síelni legtöbbször autóval megyünk, és ilyenkor már az utazás során is jó szolgálatot tesz a bankkártyánk: használhatjuk például tankolásnál, autópálya-matrica vásárlásánál, vendéglőkben, shopokban, csak keressük a bejáratnál a MasterCard vagy a Maestro logót. A jelentősebb síközpontok szintén felkészülten várják a bankkártyás vásárlókat, szinte mindenütt kártyával is kifizethetjük a síbérletet. A legtöbb esetben a sífelszerelés bérlése vagy a bevásárlás a helyi szupermarketben is intézhető bankkártyával, sőt van ahol már az apartmankauciót is le lehet tenni kártyával. Ha egy-egy büfében, hüttében mégsem fogadnák el a bankkártyát, ATM-ből akkor is felvehetjük a hiányzó összeget, hiszen a síközpontokban általában van készpénzkiadó automata.

 Mire kell figyelni?

Fontos, hogy a kártyát szükség esetén letilthassa a kibocsátó banknál, ezért a bank telefonszámát, illetve a letiltáshoz szükséges információkat (kártyaszám) mindig jegyezze le és tartsa magánál. Mielőtt külföldre indul, fontos, hogy ellenőrizze a kártya lejárati dátumát és a napi vásárlási- illetve készpénzfelvételi limitet is, így nem érheti kellemetlen meglepetés. Érdemes bankjától olyan SMS-szolgáltatást igényelni, melynek keretében valamennyi kártyás tranzakcióról értesítést küldenek Önnek. Így mindig figyelemmel követheti pénze mozgását, és illetéktelen kártyahasználat esetén azonnal letilthatja azt. Amennyiben a kártyás fizetésnél az aláírását is kérik, mindig olvassa el figyelmesen, mit ír alá. Természetesen külföldön is legyen elővigyázatos a PIN kód használatakor, győződjön meg arról, hogy senki sem láthatja, milyen számokat üt be az ATM-be vagy a bolti terminálba. A külföldi kártyás fizetés MasterCard és Maestro bankkártyával az esetek többségében díjmentes, de erről vásárlás előtt érdeklődjön az adott kereskedőnél. A külföldi kártyás fizetésnél, illetve a készpénzfelvételnél alkalmazott devizaátváltási árfolyamokról, valamint a készpénzfelvétel (bankfiók és ATM) költségeiről minden esetben előzetesen tájékozódjon a kártyát kibocsátó banknál.

 MasterCard Úti Tippek
Készüljön fel alaposan indulás előtt: a mastercard.hu/travel weboldalon a MasterCard Úti Tippekben hasznos utazási, vásárlási, fizetési tanácsokat és 14 nyelvű úti szótárat talál, amelyeket okostelefon-alkalmazásként magával is vihet az útra. Töltse le ingyenesen iPhone vagy Android operációs rendszert használó készülékére most!

Hófelhőket és felhőtlen kikapcsolódást kíván Önnek a MasterCard!

mastercard.hu/travel
 

Mit vigyünk magunkkal?
• útlevél (ellenőrizzük a lejárati dátumot) vagy személyi igazolvány
• autósoknak: jogosítvány, forgalmi engedély, biztosítási kötvény, pótkulcs, hólánc
• térkép, útvonalterv, útikönyv, GPS
• utasbiztosítási kötvény, segélyszám elmentve a telefonban
• voucher vagy visszaigazoló email a szállásfoglalásról
• MasterCard vagy Maestro bankkártya
• bankkártyánk száma felírva, a kártyától külön tárolva
• készpénz pl. síoktatásra, ill. legyen nálunk némi aprópénz mosdóhasználathoz
• fontosabb telefonszámok (autóklub, nagykövetség, biztosító, orvos, család)
• MasterCard Úti Tippek okostelefon-alkalmazásként letöltve
Sionline.hu