Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Curling és bob? Irány Turracher Höhe!

Turracher Höhe Ausztria legdélebben fekvő régiójában, Karintiában található, ahol napsütötte lejtőkön élvezhetjük a síelés örömeit. A síterep összesen 38 kilométer hosszú, különböző nehézségi szintű pályákkal várja a síelésre és snowboardozásra vágyó látogatókat. Az örökmozgóknak és sportrajongóknak pedig számtalan egyéb izgalmas mozgásforma áll rendelkezésére a síelésen túl is a Turracher Hőhén.


Turracher Höhe a Nockberg hegyek fennsíkján fekszik, a Turrachi tó környékén. Különlegessége, hogy Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő erdeje is itt található; az erdő körülöleli a síterületet, így páratlan természeti csodák közt élvezhetjük a siklást. Azért, hogy a természet szépségeit teljességében megcsodálhassuk, érdemes hótalpas túrákat tenni a havas tájon. Számtalan túraútvonal vezet a fenyők rengetegén keresztül, az egyik legnépszerűbbet az értelem útjának is nevezik; ez a Turrachi tavat köti össze két másik kisebb tóval, a Grünsee és Schwarzsee tavakkal. Emellett ellátogathatunk a Nockenberg nemzeti parkba is. A kicsit kényelmesebb vendégeknek a gyalogos túrák mellett lovasszán utakat is szerveznek, melyek szintén Turracher Höhéből indulnak. Akik a természetben is jobban szeretnek sílécen közlekedni, azoknak lehetőségük van a síséta túrák kipróbálására is. Felejthetetlen élmény nyújt a pályán kívül, az anyatermészetben szabadon siklani.


A klasszikus téli sportolási lehetőségeket kedvelők örömére a befagyott Turrachi tavon korcsolyázni és jégkorongozni is lehet. Több pálya várja a szánkózás rajongóit is, ez különösen a kisgyermekkel érkezőknek lehet vonzó program. Sőt, ha esetleg nem lenne elég a nappali síelés és szánkózás, akkor hetente szerveznek éjszakai sí-és szánkó utakat is.

Az extrémebb szórakozásra vágyó vendégek kipróbálhatják a jégtekét (eredeti nevén curlinget), mely egy, a golf és a jégkorong keverékéhez hasonló csapatjáték. A játékot nyolc ember játszhatja, két négyfős csapatra osztva, lényege röviden összefoglalva, hogy egy jégpályán mindkét csapatnak nyolc-nyolc korongot kell a pálya két végpontján elhelyezkedő „házakba” (céltábla szerűségekbe) juttatni. A játék általában tíz menetből áll, az a csapat nyer, akinek a végén több korongja van a „házban”, a középponthoz minél közelebb.

Az adrenalin függőket pedig az egyik legújabb attrakció, a Nocky Flitze téli bobpálya várja. A pálya kialakításakor kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságra, ezért nyugodt szívvel próbálhatjuk ki ezt a különleges élményt, akár gyerekekkel is, akiknek egészen biztosan fantasztikus élményt nyújt majd ez az extrém szánkózási forma.

Ha a Turracher Höhe síterepre utazunk, biztosan nem fogunk unatkozni, hiszen a síelés mellett számtalan más, izgalmas sportolási lehetőség is vár itt minket.

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: