Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Gerlitzenben teszteltünk: Feriendorf Ossiach

Gerlitzen a varázslatos Ossiachi-tó fölé emelkedő, egyik legnagyobb összefüggő pályarendszer és sícentrum Karintia tartomány közepén, Klagenfurt és Villach között terül el. Itt épült Karintia első hegyi felvonója 1928-ban.

 

 

A tópartról kabinos felvonóval Annenheimből lehet feljutni a pályákhoz, kb 500 méter tengerszint feletti magasságból visz fel gyorsan és meredeken 1000 méter fölé, rálátni a gyönyörű tóra, Villachra, lenyűgöző a panoráma! Ausztrián belül ezen a környéken belül a legmagasabb a napsütéses órák száma. A felhők megrekednek ezer méter körül, fölötte meg szikrázó a napsütés és felhőtlen kék az égbolt. Könnyű tehát lebarnulni, ami nekünk az ott töltött 5 nap alatt sikerült is!

 


A felmelegedés hatása érezhető, mert - bár 1911 m-ről indulnak a pályák-, hóágyúzzák a terepet. A pályák egy pontból indulnak a csúcsról, így akármelyik felvonóval megy fel az ember, némi halszálkázás után már bármelyik oldalon csúszhat tovább. Jó 26 kilométernyi piros és kék pálya közül választhatunk, pl. a Klösterle sípálya 5 km hosszú. Vannak kisebb hegyi utak is a fenti felvonókhoz, ezek inkább az ottani szállókban lakóknak jók. Érdemes időben kimenni a központi parkolóhoz, ha ott elfogy a hely, pár km-re áll egy 1000 férőhelyes megálló, ahonnan öt kisbusz folyamatosan hordja a síelőket és a felszerelést a kabinos felvonóhoz. Ez a szolgáltatás beletartozik a jegyárba!

 

 


Érdemes reggel korán kimenni, mert délután buckásodnak, jegesednek a pályák. Fél négy körül a ratrak elkezdi a tereprendezést, így másnap reggel újra jó állapotúak. Sokszor láttunk sárkányrepülősöket, ernyővel síelőket.
Síelésen kívüli, vagy síelés utáni programként érdemes bemenni Villachban. A várost a világháború során rengeteg bombatalálat érte, ennek ellenére a belváros sétálóutcái jó állapotban vannak, az egykori városfalból is maradt néhány méter.

 

 

Villach szélén egy szép vár áll, egykor a völgykatlant védte, ma már csak dekoráció. A 11 km hosszú Ossiach-i tó Ausztria egyik legmelegebb tava, körbeépítettségét illetően leginkább a Balatonhoz lehet hasonlítani. Sorban állnak a parton a szállodák, panziók, kempingek.

 


Szállásunk a Feriendorf Ossiach Wellness Hotelben volt. A vendégek és a személyzet nagy része magyar, nyelvtudás híján ez megkönnyíti az ügyintézést. Külön fürdő, konyha, kétágyas szobák; svédasztalos étkezéssel, pont jó minőségben. A wellness részlegen medence, gőzkabin, háromféle szauna, - az egész napos síelés után kellemesen ellazítja a beállt vádlit, a lefagyott arcot. A hütték mellett napozóágyak is vannak, ideális hely a napvégi levezetésre.
A hely, a sípálya, és a szállás egyaránt csillagos ötös, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Sionline.hu (Náday-Dóczi Eszter)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: