Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Hóbiciklizz velünk Gerlitzenen!

Az osztrák Gerlitzen síterep különösen kedvelt a magyar síelők körében. Köszönhető ez kellemes fekvésének, a síterep ugyanis az Ossiacher tó partján, gyönyörű környezetben található. Síelés közben fantasztikus rálátás nyílik a befagyott tóra. Emellett Gerlitzenben van a legnagyobb összefüggő pályarendszer Karintia tartományban, a síterepen összesen 51 kilométer hosszúságú, különféle nehézségi szintű pálya áll a síelők rendelkezésére. A modern felvonók és a folyamatos hóágyúzás is hozzájárulnak a síterep közkedveltségéhez.

A síelők mellett az adrenalin függőkre és az extrém sportok szerelmeseire is gondoltak Gerlitzenben, őket számtalan izgalmas szórakozási lehetőség várja a síterepen. A snowboard rajongók egy hatalmas, igényesen kialakított funparkban tölthetik kellemesen az időt. Erdei utak, hófalak, nagyméretű ugratók, sáncok és korlátok állnak itt a snowboardosok rendelkezésére. A park mellett található szűzhavas pályán pedig a síelők és a snowboardosok is élvezhetik a szabadon siklás gyönyörét. A freestyle aréna a Klösterleabfahrt II csúcson található, függőszékes felvonóval lehet feljutni.


Az igazán különleges élményekre váró kalandvágyó utazók pedig kipróbálhatják a siklóernyős tandem repülést is a Gerlitzen hegyen. Természetesen erre csak megfelelő időjárási viszonyok közt van lehetőség. A tandem repülés nem igényel semmiféle előképzettséget vagy felkészülést, csak egy jó adag merészséget és kíváncsiságot. Fantasztikus érzés szabadon siklani az ég végtelenségében, a hófödte hegyek felett és élvezni az alattunk elterülő táj lélegzetelállító látványát. Természetesen felszállás előtt a pilóta megoszt pár fontos információt az utasokkal, akiknek ezután semmi más dolguk nincs, mint élvezni a csodálatos programot. Gerlitzenben a hegy tetejéről indulva lehet lesiklani a levegőben egészen a hegy lábáig, Annenheimig. A repülés időtartama körülbelül húsz perc, 1900 méteres magasságból ereszkedünk le majd 500 méterig. A magasból fantasztikus kilátás nyílik az Ossiacher tóra, és a szomszédos Szlovéniára és olasz Júlia Alpokra. A tandemrepülés ára körülbelül 130 euró. Ha lehetőségünk nyílik rá, semmiképpen se hagyjuk ki ezt az emlékezetes élményt, amely akár születésnapi ajándéknak is kiváló.

A hóbiciklizés szintén különleges élményeket ígér a merész vállalkozóknak. A hóbiciklizés igencsak hasonlít a hagyományos bringázásra, csak mivel a magas hóban nem lehet pedálozni, ezért a bicikli kerekét sílécek helyettesítik. A hóbiciklizés egyre közkedveltebbé válik, napjainkban már világversenyeket is rendeznek. Növekvő népszerűsége nem véletlen, hiszen egy, a síeléshez és snowboardozáshoz képest kényelmesebb téli sportról van szó, amely kíméli az ízületeket, a hátat és a lábat is, így akár idősebbek is bátran űzhetik. Mindemellett a hóbicikli könnyen irányítható szerkezet és kifejezetten nagy siklási sebesség is elérhető vele. A hóbiciklizés mindenekelőtt egy igen szórakoztató sport, amely az egész családnak kiváló mókázási lehetőséget kínál. Gerlitzenben ki lehet próbálni ezt a vidám és különleges sportot is.

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: