Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Készülődj velünk az idei síszezonra!

A nyarat ugyan nem szívesen búcsúztatjuk el, mégis van okunk örülni a tél beköszöntének, hiszen hamarosan – több mint félévnyi várakozás után – ismét nekiindulhatunk a hófödte hegyoldalaknak, hogy a síelés szabadságot adó érzését újra megtapasztaljuk! Ősszel már el is jön az ideje, hogy utánanézzünk az utazási ajánlatoknak, megkeressük a legmegfelelőbb síterepet és a legkényelmesebb szállást. Amikor mindezeken túl vagyunk, már el is kezdhetünk készülni a várva várt téli vakációra! Hogy vakációd alatt csak a pihenésre és a síelés örömére tudj koncentrálni, a következőkben elmondjuk, milyen teendőid vannak utazás előtt, és miket vigyél feltétlenül magaddal!


A síelés nélkül eltelt hónapok alatt hajlamosak vagyunk elfelejteni, milyen intenzív fizikai igénybevételnek vagyunk kitéve a sípályákon: a téli vakációkon általában napi 4-6 órát töltünk aktív sporttevékenységgel. Amennyiben nem végzünk rendszeres testmozgást a mindennapokban, a vakáció idején jellemző hirtelen, intenzív fizikai igénybevétel miatt nagyobb eséllyel szenvedhetünk el kisebb izom-, ínszalag- és ízületi sérüléseket. Éppen ezért érdemes a vakáció előtt már 4-6 héttel megkezdeni a fizikai felkészülést a közelgő utazásra. Így nem csak a sérüléseket kerülhetjük el, hanem a jobb erőnlétnek köszönhetően intenzívebben és hosszabb ideig élvezhetjük a síelés örömeit. Választhatunk konditermi specifikus edzést, de a futás, a kerékpározás és az úszás is tökéletes módja erőnlétünk növelésének.


A felkészülés következő lépése lehet a megfelelő ruhadarabok és a felszerelés megvásárlása. Síelés közben a réteges öltözködésre különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Figyeljünk oda a ruházat egyes rétegeinek anyagára: részesítsük előnyben a termo anyagokat, akár a fehérnemű megválasztásakor is. A zokni megvásárlásakor vegyük figyelembe, hogy a síeléshez leginkább alkalmas darabok gyapjúból készülnek! Gondoskodjunk a kellőképpen meleg sapkáról és sálról, valamint a megfelelő méretű és minőségű síkesztyűről is.


Nem szabad figyelmen kívül hagynunk a Nap káros hatásait sem, amikor bevásárlásra indulunk a téli vakáció előtt! A tengerszint feletti magasság és a hó által visszavert ultraibolya sugarak miatt bőrünk folyamatos veszélynek van kitéve a sípályákon: síelés közben tehát ugyanannyira oda kell figyelnünk bőrünk védelmére, mint egy tengerparti nyaralás során. Legalább 30 faktoros fényvédő krémet vásároljunk; a krémet már fél órával azelőtt alkalmazzuk a bőrön, hogy kilépünk a szabad levegőre. Ne hagyjuk ki az ajkakat, a fület, a nyakat és a szem környékét sem! A sportolás közbeni fokozott izzadás miatt érdemes a krém felvitelét 2 óránként megismételni. Mivel szemünk védelme legalább annyira fontos, mint a bőrünké, vásároljunk jó minőségű nap- és sí szemüveget: a megfelelő szemüveg nem csak takarja a szemkörnyék bőrét a Nap sugarai elől, és óvja szemünk egészségét, de a síelés legteljesebb élményéhez is hozzájárul!


A szükséges felszerelések, ruhadarabok és kozmetikumok idejében történő megvásárlásával elkerülhetjük a vakáció során fellépő problémákat, az időpazarló bevásárlásokat és kizárólag a pihenésre és a sport élvezetére figyelhetünk. Kezdd el tehát idejében a felkészülést, így a vakációig hátra lévő idő is gyorsan elrepül!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: