Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Próbáld ki a jégmászást velünk!

Heiligenblut síterepe Ausztria legmagasabb hegye, a Grossglockner (Nagyharang hegy) közvetlen szomszédságában található. Heiligenblut kedvező fekvése miatt az egyik leghóbiztosabb síterület Európában, részben ezért is igen kedvelt úti cél a síelők körében.

A síterep 1300 méteres magasságban kezdődik, a legmagasabb csúcsok pedig a 3000 méteres magasságot is elérik. Összesen ötvenöt kilométer hosszúságú, különböző nehézségi szintű sípályarendszer, szánkópálya, korcsolyázási lehetőségek és egy hatalmas freeride park várja itt a téli sportok szerelmeseit. Heiligenblut amúgy egy bájos hegyvidéki városka, a helyiek kifejezetten vendégszeretőek és nagyon büszkék városukra, melynek templomában a legendák szerint Jézus vérének egy cseppjét is őrzik.


A természet szerelmeseinek is kifejezetten csábító úti cél Heiligenblut, hiszen számtalan túraútvonal szeli keresztül-kasul a Grossglockner hegyet, melyek egy része szerencsére télen is bejárható. Több mint 300 kilométer hosszúságú túraútvonal várja itt a nyugalomra és a szép tájak látványára vágyó kirándulókat. Télen azonban a lavinaveszély miatt csak tapasztalt vezető kíséretében vágjunk neki a túrázásnak! Azoknak, akik a hóban jobban szeretnek sílécen suhanni, a természetben sem kell lemondaniuk kedvenc téli közlekedési eszközükről, hiszen sítúrákat is szerveznek Heiligenbluti indulással.

Az egyik legszebb sítúra útvonal a Heiligenbluttól körülbelül ötórányi távolságra található 3090 méteres magasságon fekvő Sandkopf csúcsra vezet. Ez az útvonal fittebb túrázóknak és síelőknek ajánlott, mert elég meredeken ível felfelé. A Roßschartenkopf csúcs megmászását viszont kezdő sítúrázók is megpróbálhatják, mivel szerencsére viszonylag könnyű a terep. Ha nagyon elfáradunk, egy rövid drótkötélpálya is vezet fel a csúcsra, ezt szintén bátran lehet használni. Az igazán profi síelők pedig meghódíthatják a Brennkogel csúcsot, ez a sítúra útvonal azonban tényleg csak a legrátermettebb és leggyakorlottabb sportolóknak ajánlott, és nekik is csak gyakorlott vezetővel, mert igen meredek és csúszós hegyoldalakon vezet az út, ráadásul a lavinaveszély is elég nagy. A Margrötzenkopf csúcs is méltán népszerű a sítúrázok körében; a csúcsról fantasztikus kilátás tárul Salzburg és Karintia tartományra.

Akik pedig kifejezetten a sítúra kedvéért utaznak a Grossglockner hegyre, azok akár több napos, szervezett kirándulásokon is részt vehetnek, melyek célja általában a Hohe Tauern nemzeti park. Az igazán merészek pedig kipróbálhatják a jégmászást is a befagyott zúgókon és a gleccsereken.

Ha a sítúrázás az egyik kedvenc téli időtöltésünk, vagy újoncként szeretnénk megismerkedni ezzel a fantasztikus kalanddal, akkor vegyük az irányt Heiligenblut felé, és biztosan nem ér minket csalódás!

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: