Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Snowraftingolj velünk Te is...

Mallnitz Karintia egyik legbarátságosabb síterepe, amely harmincöt kilométer hosszúságú sípálya rendszerével ugyan nem tartozik a legnagyobb osztrák sí régiók közé, de ennek ellenére igen változatos programlehetőségeket kínál a síelés és snowboardozás mellett. A központban egy kellemes korcsolyapálya található, amely késő estig nyitva tart és lehetőség van mélyhavas síelésre, sítalpas túrázásra és szánkózásra is Mallnitzon. És ez még nem minden, Mallnitzon egy igazán különleges extrém sportot, a snowraftingot is kipróbálhatjuk.


A snowraftingot pár éve emelték a köztudatba merész és sportrajongó fiatalok, azóta egyre ismertebb és népszerűbb extrém sporttá válik. A rafting a jól ismert nyári sport téli változata, csak itt nem folyókon és vízeséseken kell átküzdeni csónakunkat, hanem a havon és jeges zúgókon. Csakúgy, mint a vadvízi evezésnél, a snowraftingnál is nagy teherbírású, felfújható gumicsónakokban haladunk előre. Természetesen a síterületeken nem a síelőknek fenntartott pályán lehet snowraftingolni, hanem egyes terepeken, így Mallnitzon is, létrehoztak kifejezetten raftingolásra való pályákat is.

 

A pálya elrendezése nagyon fontos, mert úgy kell kialakítani, hogy a csónak ne szabadulhasson el véletlenül sem, hanem a kijelölt útvonalon lehessen csak haladni. Erre elsősorban biztonsági szempontok miatt van szükség, hiszen a snowrafting közben nagyon nehéz, szinte lehetetlen a csónak irányítása. Természetesen az irányított pályán is kínál bőven izgalmakat a raftingolás, mivel igen könnyen felborulhatunk vagy kieshetünk a csónakból, ha nem egyensúlyozunk vagy helyezkedünk elég ügyesen. A csónak irányítása csapatmunkát kíván, így a snowrafting különösen jó program családoknak, barátoknak vagy munkahelyi társaságoknak.

 

A csónakokkal akár 50 km/órás sebesség is elérhető, felejthetetlen élmény nyújt a hóborította tájon ilyen módon suhanni. A pálya kialakítása mellett a hossza is igen fontos, hogy a csónakok megfelelő kifutási idővel gyorsulhasson a havon vagy jégen. Mallnitzon szerencsére minden rendelkezésre áll ezen mókás és szórakoztató sport kipróbálására. A rafting csónakok hat személyesek, csónakot a síterepen lehet bérelni. Biztonságunk érdekében nagyon fontos a bukósisak viselése, ezt szintén lehet kölcsönözni. Ha Mallnitz környékén telelünk, feltétlenül próbáljuk ki ezt a különleges sportot, hiszen lehet, hogy máshol nem lesz rá lehetőségünk. A snowrafting pálya az Ankogel síterep mellett, a Köfele felvonók közelében található.

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: