Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Tipp: Túrázz Koralpén!

Koralpe az egyik legmagasabban fekvő és egyben legnagyobb síterület a dél-keleti Alpokban, Stájerország és Karintia régió határán. 28 kilométer hosszúságú, minden igényt kielégítő sípálya rendszer található itt; a kék, piros és fekete nehézségű szintű pályák mellett van itt egy száz méter széles carving pálya és egy freeride pálya az igazán profiknak. Természetesen a síelők mellett gondoltak itt a hódeszkázás rajongóira is, őket egy kiváló snowboard park várja Koralpén. Mindemellett külön szánkópályát építettek ki, ahol az egész család kiválóan szórakozhat.


A természetbarátoknak kifejezetten ideális síterep Koralpe, mert több, télen is bejárható túraútvonal is található a környéken. A túraútvonaltól függően eldönthetjük, hogy sílécen vagy hótalpakon gyalogolva szeretnénk megtenni a távot. A túrák minden esetben a parkolókból indulnak, a helyi turisztikai információs irodában érdemes érdeklődni ezekkel a szervezett kirándulásokkal kapcsolatban. A túrák különféle nehézségi szintűek, így minden korú és edzettségi szintű érdeklődő megtalálhatja az igényeinek megfelelő útvonalat.

 

Az általános téli túraútvonal körülbelül négy kilométer hosszú és igen kedvelt az idelátogató turisták körében. Egyrészt Koralpe kifejezetten biztonságos hegy, mivel az itt kirándulóknak nem kell tartaniuk a lavinaveszélytől. Másrészt a hegy tetejére felérve fantasztikus kilátás nyílik a környező tájra, egész Alsó-Karintia és a szomszédos Stájerország nagy része belátható innen. A kirándulás során pedig olyan érdekes geológiai képződményeket is megcsodálhatunk, mint a jégcsatornák vagy a jégpajzsok.

A túra útvonalán több menedékhely és kunyhó is található, így ha elfáradunk lehetőségünk nyílik a pihenésre. Sőt, még hegyi éttermeket is érint az útvonal, így ha nagyon megéheztünk vagy átfagytunk a sétában, akkor beülhetünk egy finom, forró levesre vagy egy meleg italra. Ezért a koralpe-i téli túrák bátran ajánlhatók minden korosztálynak, a kisgyermekektől kezdve az idősebbekig, hiszen sok lehetőség van a hosszabb-rövidebb pihenőkre a kirándulás során.


Koralpe kifejezetten kedves és családias síterep, ezért azoknak ajánljuk, akik szeretik a szép tájakat, viszont iszonyodnak a tömegtől és nem vágynak pezsgő éjszakai életre vagy nagyszabású zenés bulikra esténként. Koralpe nyugodt, kellemes atmoszférájú síterep, elsősorban családoknak és az anyatermészet rajongóinak ajánljuk.

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: