Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Élvezd a luxust Cortina d’Ampezzon!

Stílus, elegancia és luxus: ezek jellemzik Olaszország egyik legnépszerűbb téli úti célját, Cortina d’Ampezzot. Nem véletlen, hogy a Dolomitok Királynőjének is nevezett kisváros olyan visszatérő hírességekkel büszkélkedhet, mint például George Clooney, hiszen a síterep és a hozzátartozó bájos falu az igazán exkluzív igényeket is kielégíti. Cortina afféle meseország, amelynek hangulata garantáltan elkápráztatja az ideérkezőket: különösen igaz ez a karácsonyt megelőző hetekben, hiszen a kisváros ilyenkor mutatja legszebb és legbájosabb arcát a látogatóknak.

Ebben az időszakban ráadásul két rendezvény miatt is érdemes ellátogatnia a gyönyörű olasz síterepre.
December elsejétől kezdve gyönyörű fényekbe öltözik a síterep és a szépséges falu, ekkor kezdődik ugyanis a városka hagyományosan megrendezésre kerülő adventi vására. A főtereken ilyenkor elegáns dekoráció kap helyet, és szemet gyönyörködtető ünnepi fények világítják meg a szebbnél szebb cortinai épületeket. A vásárt akkor is érdemes körbejárnunk, ha nem feltétlenül itt szeretnénk megvásárolni karácsonyi ajándékainkat, ugyanis az ezernyi portéka között szinte garantáltan találunk valamit, amibe azonnal beleszeretünk!

A helyi kézművesek alkotásai mellett több százéves műtárgyakra is bukkanhatunk, de az olasz gasztronómia néhány messze földön híres alapanyagát is beszerezhetjük itt, hogy az isteni borokról ne is tegyünk említést. Mégsem csak az áruktól roskadozó standok miatt érdemes jó néhány órát áldoznunk a cortinai adventi vásár meglátogatására, hanem az itt uralkodó hangulat miatt is. A színes karácsony előtti forgatag, az ünnepi légkör és a Cortinát jellemző exkluzivitás egyvelege olyan egyedülálló atmoszférát teremt, amelyet máshol egészen biztosan nem tapasztalhatunk meg.Az adventi vásár megnyitásával egy időben, tehát december elején azonban még egy, hamisítatlanul olasz rendezvény veszi kezdetét, amelynek mi más lehetne a témája, mint a divat! A Long Fashion Weekend elnevezésű rendezvény Cortina egyik hagyományos decemberi eseménye, amelynek idején a divat és a luxus uralja a kis olasz város életét. A ruhák és a kiegészítők szerelmesei garantáltan ki sem teszik majd a lábukat a főutcán sorakozó elegáns üzletekből, a rendezvény ideje alatt ugyanis óriási kedvezményekkel kaphatóak a boltok téli kollekcióinak darabjai: kabátok, pulóverek, nadrágok, táskák és sífelszerelések széles választéka, míg a szem ellát!

A rendezvény idején egy különleges szokás is érvényben van: a meghosszabbított nyitva tartású üzletekben ugyanis pezsgőt kínálnak a vásárlóknak, akik ilyen elegáns, szinte filmbe illő körülmények között igazi filmsztároknak érezhetik magukat! A vásárlás élvezetei mellett szemet gyönyörködtető ékszerkiállítás is vár minket, amelyen igazi luxusdarabokat csodálhatunk meg közvetlen közelről! Ha tehát érdekel a stílus és a nagy divatházak legújabb kreációi, ráadásul szereted a leárazásokat, mindenképp a Long Fashion Weekenden a helyed december 7-9. között!

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: