Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Jégcsákány a belvárosban?

Az ausztriai Gastein-völgyben, a Hohe Tauern Nemzeti Park közepén, ezer méter magasságban fekszik egy igazi turisztikai gyöngyszem Bad Gastein. Aki kedveli az imperial stílusú, békebeli monarchia hangulatot árasztó épületeket, annak feltétlenül itt a helye, különösen január 18-án!
A városka centruma jellegzetes épületeivel és a híres gastein-i vízeséssel, csodálatosan illeszkedik a környező hegyvidéki tájba. A gasteini vízesés télen hófehér, simafalú jégpáncéllá dermed, hatalmas jégcsapokkal, éles jégbordákkal.



Ez a csodálatos és impozáns épített és természeti kulissza ad otthont január 18-án, több mint ezer néző előtt zajló, második alkalommal megrendezésre kerülő “Urban Ice” elnevezésű jégmászó versenynek, Bad Gastein központjában. A megszokott természetes közeg, a hegyekben történő, magányos jégfal mászás helyett, az extrém sportot űző versenyzők, a település centrumát választják, hogy a speciálisan előkészített, és mesterséges kapaszkodókkal kialakított 30 méter magas sziklafalat, hagyományos mászást segítő eszközeikkel birtokukba vegyék.

Bad Gastein történelmi belvárosában ezen a napon előkerülnek a hátizsákokból a jégcsákányok, kengyelek és vasalatok. A versenyen induló húsz profi jégmászó között megtaláljuk a helyi közkedvelt versenyzőket, valamint a többszörös nemzeti osztrák bajnokokat is. Ők most második alkalommal fogják bemutatni nagy nyilvánosság előtt, a jégmászás igazi embert próbáló mibenlétét, technikai ördöngösségeket. Testközelből élheti át a nézőközönség az izgalmas versenyt, mely fej – fej mellett, ember és ember között zajlik, s melynek győztese az lesz, aki elsőnek ér fel a jégfal tetejére. A helyszínen az extrém sport élménye mellett, a látogatókat helyi tradicionális ételek és italok kulináris élvezete is várja.

A verseny fináléjára este 20 órától kerül sor. Érdemes eljönni, és részese lenni a forró hangulatú veszélyes versenynek, hiszen a publikumot nem csak a sportolók ügyességének és merészségének látványa melegíti fel, hanem a helyszínen egy DJ keverőpultjával fokozza a hangulatot, dübörög a beat talpalávaló a téli mínuszokban.
Ausztriában szinte egy sportesemény sem fejeződhet be hamisítatlan after party nélkül. Bad Gastein, de egyben a régió leghíresebb étterme és bárja a közismert Silver Bullet, ahol a verseny izgalmait némi alkohol társaságában levezethetjük, és jó hangulatban fejezhetjük be a csodálatos, élményekkel teli napot.

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: