Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Karácsony Gastein módra...

A karácsony a téli időszak legszebb ünnepe, sokan szeretik már korán elkezdeni a karácsonyi készülődést. Ha decemberi síelésünkbe szeretnénk egy kis ünnepi hangulatot is csempészni, akkor érdemes az osztrák Gastein sírégiót választanunk, ahol már december elején megkezdődnek az adventi, karácsonyváró programok.


Amint lehull a hó és a táj szép fehér színbe öltözik, december elején nyit a hagyományos adventi vásár is a barátságos Gasteinertal városka központjában. A fák és a környező épületek is fantasztikus díszekbe öltöznek, és kezdetét veszi az ünnepi készülődés. Az adventi vásáron minden megtalálunk, ami a kellemes téli hangulathoz szükséges, a vanília és mézeskalács illatban, forralt bort, puncsot vagy különleges ízű teákat kortyolgatva fedezhetjük fel a helyi árusok portékáit, csodálhatjuk meg a kézműves remekeket. Ha a nézelődés és vásárolgatás közben megéheznénk, akkor pedig finom, szénen sütött krumplival, cipóban tálalt levesekkel, és a helyi édességgel, a császármorzsával (Kaiserschmarrn) ehetjük degeszre magunk.


A családoknak a számtalan kedvezmény miatt egyébként is vonzó úti cél Gastein, a gyerekek pedig egyenesen rajongani fognak a karácsonyi vásár forgatagáért is. Az Alpok szikrázó fehérsége szépen csillog az ünnepi kivilágításban, lenyűgöző látványt nyújtva felnőttnek és gyereknek egyaránt. Az adventi vásár mellett számtalan különleges programot is kínál Gastein síterepe az adventi időszakban. A gyerekeknek az egyik legörömtelibb élményt a télapó városba érkezése jelentheti, melyre december 6-án kerül sor.

Bad Hofgasteinben számtalan különleges eseménnyel készülnek a karácsonyra, például minden hétvégén karácsonyi koncerteken szórakozhat a közönség. December 2-án például egy igen egyedi hangszerrel, a havasi kürttel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, délután pedig egy különleges gyertyafényes sétán lehet részt venni a parkban. A havasi kürtöt megszólaltató fúvószenekar december 9-én, 18-án és 23-án délelőtt is ad koncertet.Gastein bármely részén is töltjük téli vakációnkat, az adventi időszakban más érdekes élményekben is részünk lehet, így tanúi lehetünk annak, hogy különleges maskarába bújt emberek nagy hangzavart keltve érkeznek a városkába. Ők az alpesi hagyományok ápolói, azért öltöznek be és öltenek félelmetes maszkokat, hogy elűzzék a gonosz szellemeket a környékről. Az egész családnak hangulatos időtöltést jelent a lovasszánozás kipróbálása, feledhetetlen élmény a téli tájon siklani a csengettyűk hangjának kíséretében.
Ha igazi, varázslatos karácsonyváró hangulatra vágyunk, mindenképpen érdemes Gasteinbe utaznunk decemberben.

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: