Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Kipróbáltuk az alpesi hullámvasutat!

Turracher Höhe karintiai síterep garantált minőségű hóval és magasan fekvő pályákkal büszkélkedhet. A téli szezon a terep hagyományai szerint viszonylag korán, már októberben megkezdődik: ekkor a sí- és snowboardpályákon kívül a síparadicsom nyújtotta valamennyi egyéb sportolási és szórakozási lehetőség is újra elérhetővé válik a központ vendégei számára.

 

 

Többek között működésbe lép Turracher Höde alpesi hullámvasútja, a síterep egyik fő attrakciója is, amely minden évben gyerekek és felnőttek ezreinek szerez feledhetetlen pillanatokat.

 


Már a Nocky Flitzer nevet viselő hullámvasút látványa is enyhe adrenalin-emelkedést okoz az idelátogatóknak: a tengerszint feletti 2000 méteres magasságban épült, 1600 méter hosszú kacskaringós pályát meredek hullámok, spirálok és ugrópontok jellemzik. Azok, akik rajonganak az izgalmas kalandokért, biztosan nem tudnak majd ellenállni a hullámvasútnak, amelyhez hasonlóval csak a világ legmodernebb vidámparkjaiban találkozhatunk.

 


A hullámvasúthoz hasonlatos pályán nem egyszerű ülésekben, hanem tobogánokban foglalunk helyet. Az útvonal során a szánok maximum sebessége 40 km/óra, a pálya egyes szakaszai közötti magasságkülönbség pedig 185 méter. A pályavonal három szakaszon ölt spirális formát, tizenöt hullámon és egy hídon megy keresztül, valamint két ugrópontot is tartalmaz. Mivel hatvan tobogán áll folyamatosan rendelkezésre, a várakozási idő a legforgalmasabb időszakokban sem nyúlik hosszúra.

 


Nocky Flitzer üzemeltetői különös figyelmet fordítanak a hullámvasút biztonságos működésére: három ponton becsatolható biztonsági öv védi az utasokat, magas háttámlájú stabil ülések biztosítják a komfortérzetet, a pálya pedig a legmagasabb szintű biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik.

 

 

A hullámvasút működését az időjárási körülmények sem befolyásolják. Az attrakciót tehát a lehető legnyugodtabban, aggodalom nélkül próbálhatjuk ki, és garantált, hogy az első menet után újra tobogánra pattanunk majd, hogy ismét részesei lehessünk ennek az őrült kalandnak.

 


A hullámvasút délelőtt 10 órától 16 óráig tart nyitva a síterep vendégei számára. A jegyárak a pályaszakaszok szerint váltakoznak: az egyirányú – lefelé vagy felfelé tartó – szakaszra a felnőtt jegy ára 8 euró, gyerekeknek pedig 6 euró. Az egyszeri menet a pálya teljes hosszán felnőtteknek 10 euróba, gyerekeknek pedig 7,5 euróba kerül. 35 euróért azonban olyan jegyet is vásárolhatunk, amely a pálya teljes hosszának ötszöri megtételére jogosít. A gyerekjegy ebben a kombinációban 25 euróba kerül.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: