Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Mesebeli Karácsony és Szilveszter

Az ausztriai Alpok síterepein, valamint a környező falukban és városokban az egész téli szezonban pezseg az élet, Karácsony és Szilveszter idején azonban úgy érezhetjük magunkat Ausztriában, mintha egy mesebeli helyszínen járnánk. Karácsony előtt a vásárok, a gyönyörű ünnepi fények, a forralt bor és a mézeskalács illata, a hófödte hegyek látványa varázsolja el az ideutazókat. Az év utolsó napjaiban, szilveszter idején pedig az osztrák városok méltóságteljes és elegáns, mégis önfeledt ünnepi hangulatot öltenek.

 

Salzburg régió és Bécs mellett Tirol síközpontjai és városai számítanak az újévi időszak legnépszerűbb úti céljainak.
Seefeld nem csak a számtalan nemzetközi téli sporteseménynek helyet adó síparadicsomáról, hanem festői szépségéről és az év minden napján mozgalmas központjáról is híres. A falu centrumában számtalan kellemes kávézó és étterem csalogatja az erre sétálókat, ahol ínycsiklandó kávékülönlegességeket, és helyi étel- és édességkülönlegességekkel kényeztethetjük magunkat. Seefeld egyik büszkesége a központban található patinás kaszinó, amely elegáns étteremmel, színvonalas bárral és természetesen számtalan szerencsejátékkal várja látogatóit.


Szilveszter éjszakán a falu éttermei csakúgy, mint a kaszinó rendezvényterme, zenés-táncos mulatsággal egybekötött elegáns vacsorával és első osztályú pezsgővel várják vendégeiket. Az év utolsó éjszakáján azonban akkor is feledhetetlen élményben lehet részünk Seefeldben, ha csupán egy sétát teszünk éjfél tájékán a központban: a falu lakói ilyenkor mindannyian az utcán ünnepelnek, és a főtéren tűzijáték kíséretében, pezsgőpukkanások közepette kívánnak Boldog Új Évet egymásnak. Ha itt töltjük az óév utolsó és az újév első óráit, úgy érezhetjük mesebeli világba kerültünk, ahol családias hangulat és igazi béke uralkodik. Az Új év első napján, Seefeld síközpontjában hagyományszerűen Síugró Verseny kerül megrendezésre, így azok sem unatkoznak január 1-jén, akik a szilveszteri mulatságok után is frissek és kipihentek.


Szilveszter éjszakáján a Seefeld közelében fekvő Innsbruck óvárosa is megér egy látogatást: az év utolsó perceiben több ezren ünnepelnek a város piacterén, ahol élő zene és tűzijáték varázsol igazi buli-hangulatot. A mulatságok napfelkeltéig tartanak szerte az óváros utcáin és főterén, de a város számtalan bárja és éjszakai klubja is hívogató lehet a baráti társaságok számára. Akár Seefeldben maradunk, akár kiruccanunk a közeli Innsbruckba, garantált, hogy minden év végén szívesen térünk majd ide vissza, hogy ismét részesei lehessünk a tiroli Szilveszter éjszakák hamisítatlan ünnepi hangulatának.

sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: