Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Mondd ki az igent - a sípályán!

Szerelmesek a síterepen. Az esküvők egy különleges helyszínévé válik az Alpok vonulata. Egy valóságos Loveland - szerelmesek földi paradicsomává alakul át, ahol a párokat összeadják a hegy tetején, aztán a szerelmesek - a szokásos ünnepi öltözetben - közösen lesíeljenek a völgyben található vendéglőbe, ahol tovább folytatódik az ünnepség.

 

 

Aki nem nagyon ismeri a helyi hagyományokat, az igencsak elcsodálkozik a frakkban és mennyasszonyi ruhában lecsúszó síelők látványán. Persze nem csak a hagyományok miatt próbálnak a résztvevők minél szebben felöltözni, hanem ez az elegancia párosulva a hegyek tiszta fehérségével, igazán ünnepélyes és megismételhetetlen élményt teremt, az itt örök hűséget fogadók számára.

 

 

A hegy tetején azok a párok esküdnek meg, akik egymás iránt, valamint a síelésért is hatalmas vonzalmat mutatnak és ezzel a szokatlan ünnepséggel szeretnék igazán emlékezetessé tenni az esküvőjüket. A szervezők nem csak friss jegyeseket várnak, hanem egyre több olyan pár is megjelenik, akik ezt az alkalmat szeretnék kihasználni korábbi fogadalmaik megerősítésére.
A közel vagy a 3.000 métert meghaladó magasságban zajló ceremónia után, már, mint újdonsült férj és feleség csúszhatnak le a hagyományosan fél kettőkor kezdődő fogadásra a hegy aljában található vendéglőbe. Azok a párok, akik előre bejelentik házasságkötési szándékukat ingyenes síbérletet kapnak és utána szintén ingyenesen vehetnek részt a fogadáson.

 

 

Akiket csak az utolsó pillanatban találna szíven Cupido nyila, azok is részt vehetnek egy csekély költségtérítés ellenében. Az esküvőre érkező vendégek és barátok pedig kénytelenek lesznek leszurkolni a síbérlet és a fogadás költségeit.
Amikor a romantika összeér a sípályán, ahol a szerelem, s a szenvedély illeszkedik a télhez és egymáshoz a sport és a ceremónia révén, akkor jó szervezéssel lehet összehozni a nyakkendőt és a sílécet egymással. Azonban a tervezés gyakran akadályokba ütközik, mert Európában korlátozottak a lehetőségek ezekhez a különleges esküvőkhöz. Nehéz tanukat szerezni, sok időt kell fordítani arra, hogy a szertartás szövegét az adott nyelven begyakoroljuk, s végül a szertartásnak a hagyományos anyakönyvi hivatalban kell megtörténnie. Bár szerencsére akadnak kivételek, egyre nagyobb számban.

 


Mert milyen szép álom kimondani a boldogító igent egy magas hegycsúcson a zöld fenyők és szállingózó hópelyhek közt. Nem túl hideg, nem túl rossz ott fent? Nem, mert a Zell am Seeben kínált esküvői lehetőségek mindezt feledtetik. Ennél az osztrák hegyi esküvőnél ügyelnek a részletekre. Milyen is ez? Képzeld el, hófödte hegyeket, mint a hátteret, lovas szánnal visznek a helyszínre, egy gyönyörű kis kápolnát, a szertartáshoz, hegyi kunyhót a fogadásokhoz finom étkezővel, és egy rusztikus szállást vagy alpesi stílusú hegyi faházat, ahová a szertartás után el tudsz menekülni. Ezt betetőzi a síelés.

 

 

A fogadalom általában az egyik leghíresebb hegycsúcs, Schmittenhöhe tetején hangzik el. A vendégeket felvonó viszi a hegycsúcsra, majd lesiklás következik snowboardon vagy sílécen. Milyen mesés! A polgári esküvő Castle Rosenberg Anyakönyvi Hivatalában kerül megrendezésre, mielőtt az egyházi szertartás lezajlana. A vallási esküvői helyszín az Erzsébet-kápolna, ott, ahol az esküvői áldásra sor kerül a hegy tetején. Mind a menyasszony és a vőlegény keresztség igazolására szükség van. Katolikus és anglikán áldást lehet kérni a hegy tetején.

 

 

Télen, a ragyogó fehér porhóba öltözött fenséges hegyek, a csillogó kék ég és fenyvesek zöldje mesés légkört teremt a hegyi esküvőknek Ausztriában. Mindez teljes mértékben biztosítani fogja, hogy élvezhesse a hegyi esküvő minden egyes pillanatát a csodás Ausztriában.

Sionline.hu (Hagymási Tamás)