Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Vadássz a kincsekre GPS-el Katschbergen!

 

Katschberg síterepe Ausztriában, Karintia és Salzburg tartomány határán található. Jól karbantartott sípályái és síliftjei miatt méltán örvend nagy népszerűségnek a magyar utazók körében is. Ráadásul Katschberg gyönyörű tájékon fekszik, közelében természetvédelmi területek, kalandpark és több erdő is található, így ideális úti cél a túrázás szerelmeseinek is. A kalandvágyó, játékokat kedvelő turisták pedig kipróbálhatják itt a túrázás egyik igen különleges válfaját, a geocachinget, mely télen-nyáron űzhető Katschberg környékén.

 

A geocaching egy amolyan modern kori kincskeresés, mely évről évre egyre népszerűbbé válik Magyarországon is. Az izgalmakat és a túrázás élvezetét vegyítő játék lényege az, hogy megadott GPS koordináták alapján kell megtalálni az elrejtett „kincseket”, amelyek igen sokfélék lehetnek. A kincs általában egy apróbb ajándékokkal megpakolt ládika, amiben az apróságok mellett egy noteszt vagy füzetet is találunk, amelyen keresztül üzenetet is hagyhatunk az utánunk jövőknek. Természetesen a kivett ajándékokat minden esetben illik pótolni saját meglepetésekkel. A játékhoz nincs másra szükség, mint egy hordozható GPS készülékre (ezt általában bérelni is lehet, a geocaching túrákat szervező helyeken) és pár apróságra, melyet ajándékként hagyhatunk majd a ládikában. Természetesen emellett szükség lesz még kalandvágyra, ötletességre (sokszor jól el vannak rejtve a kincset rejtő ládikák) és egy kis kitartásra is. Ha mindez megvan, már indulhat is a móka, garantáltan jól fogunk szórakozni!

 

Ha Katschbergben töltjük téli pihenésünk, érdemes benevezni egy geocaching túrára, amely a Katschberg közelében fekvő Hohe Tauern nemzeti park területén zajlik. A szépséges, hófedte tájon haladunk majd állomásról állomásra. Az élvezeteket fokozza, hogy nem elég a ládikát megtalálni, ahhoz hogy kinyithassuk meg kell szereznünk a ládika kulcsát, aminek feltétele néhány kvíz kérdés helyes megválaszolása. A kincskeresés során a szemünk láttára változik majd át Katschberg egy csodálatos mesevilággá.

 

A játékra a katschbergi turistaközpontban lehet jelentkezni, itt kölcsönözhetünk GPS készüléket ráadásul ingyenesen, kapunk egy térképet és előre meghatározhatjuk a játék nehézségi fokát is. A téli túrák minden szerdán délután fél ötkor indulnak a katschbergi sí- és sportközponttól, amennyiben legalább négy résztvevő jelentkezik. A túra időtartama körülbelül két óra, a részvételi díj 12 euró.

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: