Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Velden - az angyalok városa

A villachi síparadicsomoktól egy ugrásnyira, a karintiai Wörthi – tó partján fekszik, a régió elegáns “fővárosa” Velden, mely nyáron pulzál, télen, az adventi időszakban, segítőkész angyalok, hangulatos, gyertyafényes otthonává változik, akik csodás, mesebeli időszakká varázsolják, a gyermekek Karácsonyig tartó izgatott várakozását.
Csillogó szemű apróságokkal találkozhatunk mindenütt szépséges angyalok társaságában, akár az „Angyalpostán”, ahol titkos ajándék kívánságaikat küldhetik el a Jézuskának, vagy az „Angyalsütödében”, ahol kipirult arcocskákkal szorgalmasan sütik a karácsonyi kekszeket, finomságokat. Az „Angyalműhelyben”, kézműves ajándékokat barkácsolhatnak természetes anyagokból a csemeték, szülőknek, nagyszülőknek, dédiknek.A hideg tóban tükröződik az advent meleg fénypompája, ezért felejthetetlen élményt nyújt, a “Santa Lucia” veldeni “Angyalhajó” – val kifutni a kikötőből, és egész közelről megcsodálni a Veldeni - Advent szimbólumát, a tavon úszó 25 méter átmérőjű, 80 ezer égővel díszített adventi koszorút, mely bevilágítja az osztrák filmsorozatból közismert, nemzetközi sztárok közkedvelt kastélyszállóját, és az előtte kanyargó promenádot.
Mi lehet ennél, varázslatosabb, szívet – lelket melengető élmény?
Az angyalok hajóján ringatózva, kezünkben az illatozó forró punccsal, egyszer csak felsejlik a partok mellett, a Megváltó születését megelevenítő, vízen úszó, fénybe burkolt életnagyságú Betlehemi jászol, mely a Karácsony valódi jelentőségét, értelmét hangsúlyozza.
A fahéj, a szegfűszeg, a narancs, a vanília, a mézes puszedlik illata, karácsonyi szimfóniába illő harmóniát, hangulatot teremt, az egész településen a játékkaszinótól a Kastélyhotelig.Ha elfáradtunk az élményektől, és kényelmesen szeretnénk felfedezni az adventi varázslat rejtett zugait, üljünk fel az “angyal-kisvasútra” kalandozzunk a fényárban úszó arisztokratikus épületek, terek között, miközben váratlanul egy-egy sarkon karácsonyi dallamok csendülnek fel, a helyi fúvósok, vagy énekkarok előadásában.
Az angyalok hétvégenként, péntektől - vasárnapig várják a családokat, a “Santa Lucia” hajó pedig szintén hétvégenként, délután fut ki, a Kastélyhotel előtti kikötőből. Az angyali élmények, higgyék el, valamennyi Veldenbe látogató szívébe varázsolják a Karácsony ígéretét.

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: