Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Fogd a családot és irány a Medvebocs fesztivál!

Orcières-ben az egész síszezonban pezseg az élet: a Magas Alpokban fekvő síparadicsomban ugyanis minden hónapra jut legalább egy nagyszabású rendezvény. Azonban két esemény között sem fognak unatkozni az ideutazók, a síközpont mozi terme, bowling- és korcsolyapályája, valamint igényes wellness létesítménye a síszezon minden napján nyitva áll a szórakozni és pihenni vágyó vakációzók előtt.

 


A franciaországi Orcières igazi családi síterep, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a síparadicsom 2011/2012-es szezonra összeállított programterve, amelyben kicsik és nagyok, hölgyek és urak egyaránt találnak majd kedvükre valót. Nem sokkal a szezon kezdete után, december 17-től 25-ig a gyerekek kerülnek majd a középpontba, ekkor kerül ugyanis megrendezésre a síterep hagyományos Medvebocs Fesztiválja (Festival des Oursons).

 

 

A rendezvény ideje alatt igazi karácsonyi hangulat uralkodik majd a síterepen: esténként a színpadon gyermekelőadások kapnak helyet, napközben pedig a kicsik számos kreatív foglalkozáson vehetnek részt. A fesztivál keretei között december 21-én egy gyönyörű jégtánc előadás várja majd nem csak a gyerekeket, hanem az egész családot; december 24-én pedig a Mikulás megérkezésének is szemtanúi lehetünk!

 

 

A fesztivál ünnepi hangulatát tovább fokozza a látványos tűzijáték is, amelyben december 20-án este gyönyörködhetünk majd. Rögtön Karácsony után megkezdődik Orcières szilveszteri rendezvénysorozata, amely során utcai fesztivállal és szemet gyönyörködtető tűzijátékkal teszik majd igazán feledhetetlenné és ünnepélyessé a 2011-es év utolsó napjait.

 

 

Szilveszter éjszakán gálavacsorák és táncos mulatságok részesei lehetünk a síparadicsom éttermeiben és vendéglőiben, de azokra, akik szívesebben ünnepelnek a szabad ég alatt, szintén fergeteges zenés-táncos programok várnak majd. Az év végi rendezvénysorozat remek szórakozást ígér az egész családnak!

 


Január végén – a férfiak legnagyobb örömére – az autóké lesz a főszerep Orcières síparadicsomban. Január 21-én ugyanis old timer autók és motorok érkeznek a síterepre, amelyek között nagy számban szerepelnek majd 1940 előtt gyártott járgányok is. Az autók és a motorok bemutatása után valamennyi jármű egy Alpok-túrára indul majd Orcières-ből, amely során kiépítetlen, hófedte hegyi utakon haladnak majd végig. Az old timer autós találkozó garantáltan leköti majd az erősebbik nem képviselőt, de remek szórakozást ígér az autórajongó gyerekeknek is!

 


Sem a december, sem a január nem telik tehát izgalmas programok és nagy volumenű rendezvények nélkül Orcièresben. Irány tehát az Hautes-Alpes régió egyik legnépszerűbb síterepe mindazoknak, akik igazán tartalmas téli vakációra vágynak!

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: