Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Mi az a Speedflying - kipróbálnád?

Paradiski, Európa egyik legnagyobb síparadicsoma igazán változatos tereppel büszkélkedhet, ráadásul szemet gyönyörködtető környezetben, a robosztus Mont Blanc-nal szemben helyezkedik el. Kezdő, haladó és profi síelőknek egyaránt ideális terep, miközben azok is megtalálják itt számításukat, akik többre vágynak a legelterjedtebb téli sportok gyakorlásánál.

 

 

Paradiski a bátor és adrenalinra éhes vakációzók számára egy rendkívül izgalmas lehetőséget kínál: az egyik legújabb keletű téli extrém sport, a speedflying élményének megismerését.
A speedflying (más néven speedriding) 2003-ban született meg Franciaországban, azóta azonban ez a különleges extrém sport rengeteg hívet szerzett magának Európa-szerte és az Egyesült Államokban. A speedflying a síelés és a siklóernyőzés élményét ötvözi, ebből a kombinációból pedig egy felszabadító, izgalmas és igazán gyönyörű sport születik.

 

 

A speeflying során a siklóernyő segítségével a levegőbe emelkedünk, majd a hófödte lejtőkön történő landolás után síelve folytatjuk utunkat. A repülés és a siklás élményének váltakozása adja a sport szépségét, valamint az akár 60 km/órás sebesség, amellyel óriási távolságokat tehetünk meg, a hegyvidék sítalpakon megközelíthetetlen zugait és lejtőit is érintve.
A speedflying csakúgy, mint az extrém sportok mindegyike veszélyes lehet azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő tapasztalattal.

 

 

Kipróbálása azok számára ajánlott, akik mind a síelésben, mind pedig a siklóernyőzésben jártasak. Kezdőként azonban mindenképpen oktatóval vagy egy gyakorlott pilótával induljunk útnak! A sporttal való megismerkedéshez remek lehetőséget nyújt a Les Arcs Speedriding School, amely képzett oktatókkal, modern felszerelésekkel és a speedfyling gyakorlásához ideális tereppel várja az extrém sportok szerelmeseit.

 

 

Az iskola síelve könnyen megközelíthető a Paradiski területén található Peisey-Vallandry és La Plagne terepektől.
A speedflyingot űzők egyöntetű véleménye szerint ez a világ egyik legszebb és legfelszabadítóbb sportja, amely intim találkozást tesz lehetővé a természet elemeivel. Siklás a levegőben és az érintetlen hófödte talajon: a speedflying a határtalan szabadság egyedülálló élményével ajándékozza meg az extrém sportok rajongóit.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: