Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Töltsd az éjszakát is a pályákon...

A több települést is magába foglaló les Sybelles a francia Alpok egyik legnagyobb sírégiója. Nagy kiterjedése (közel 310 kilométernyi pályarendszer várja itt a síelőket és snowboardosokat) ellenére meg tudta őrizni a kis alpesi falvak kedves hangulatát, így egy igazán kellemes síterületté fejlődött az évek során.


Les Sybelles számtalan programlehetőséget kínál a síelés és hódeszkázás mellett. Kifejezetten népszerű a szánkózás és szánozás minden formája a síterepen. Más nagyobb síterepekhez hasonlóan Les Sybelles-en is vannak szánkópályák, ahol az egész család kiválóan szórakozhat. Emellett egy fantasztikusan felszerelt motorosszán park is várja az érdeklődőket, ahol egyrészt szánt lehet bérelni, másrészt kirándulásokat is szerveznek. Ha nem fáradtunk el napközben, akkor miután leszáll az est, és síelni már nem lehet a pályákon, indulhat az újabb móka, a motoros szánozás a sípályákon.

 

Minden este fél hat és este tíz között lehet csatlakozni a motorosszán csapathoz a turisztikai információs iroda mellett. A szánozás előtt egy rövid felkészítést tartanak a trénerek, és természetesen tapasztalt kísérő is velünk tart majd a szánkózás közben, akire számíthatunk, ha valamilyen probléma adódna. A vezető állítja össze az útvonaltervet is, és az ő irányításával fedezhetjük fel a sípályákat a sejtelmes sötétben.

A szánok kétszemélyesek, ha a hosszabb programot választjuk (ez körülbelül egy órás), akkor lehetőség van szünet tartására, és ilyenkor a vezető és az utas helyet cserélhetnek, így mindketten megismerhetik a szánvezetés izgalmait. A szánvezető csak nagykorú személy lehet, az utas esetében annyi a megkötés, hogy minimum hat évesnek kell lennie. Különleges felszerelést nem igényel a motoros szánozás, de érdemes melegen öltözni, hogy ne fázzunk a téli éjszakában. Szánt és bukósisakot a szervezők biztosítanak. A részvételi díj attól függ, hogy a rövidebb, vagy a hosszabb programot választjuk illetve, hogy csak utasként szeretnénk részt venni, vagy a vezetést is kipróbálnánk. Az ár ettől függően 20 és 90 euró között van.


Ha jobban szeretjük a klasszikusabb közlekedési eszközöket, akkor a kutyaszánozást is ki lehet próbálni Les Sybelles-en.

 

Les Sybelles emellett nagy figyelmet fordít a francia Alpok hagyományainak megőrzésére, így az itteni, évszázadok óta létező tradicionális közlekedési eszközt, a csacsik vontatta szánt is kipróbálhatják a turisták. A csacsi farmot ahol közel harminc állat él meg is látogathatjuk, és sok érdekességet megtudhatunk a szamarakról és a hegyi emberek mindennapi életéről is, ráadásul a híres szamártejet is megkóstolhatjuk. Az egész családnak életre szóló élményt nyújt ezeknek a kedves és bohókás állatoknak a megismerése, akik évszázadok óta segítik a helyieket mindennapi életükben. A Saint Jean d'Arves nevű faluban tudunk érdeklődni a csacsi szános kirándulásokról, a szamaraknak otthont adó farmot is itt találjuk.
 

sionline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: