Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Gyönyörű december vár Val Gardenában!

Az év legmeghittebb időszakának hangulatához mi sem passzolna jobban, mint egy utazás a világ talán legromantikusabb országába, Olaszországba. Ha szeretsz síelni, és szívesen hangolódnál a Karácsonyra egy festői környezetben fekvő szuper síterepen, akkor van számodra egy remek tippünk: Val Gardenában az adventi naptár szinte minden napjára jut valamilyen ünnepi program, ráadásul az ajándékvásárlást is letudhatod a falu hagyományos adventi vásárában. Itt mindent megtalálsz tehát ahhoz, hogy méltóképpen készülj az ünnepekre, távol a nagyvárosok zajától és a zsúfolt bevásárlóközpontoktól. Decemberben irány tehát Val Gardena!


A karácsonyi előkészületek már december 1-én megkezdődnek a bájos olasz kisvárosban, Ortiseiben és a hozzátartozó síterepen: ekkor nyílik meg ugyanis a tradicionális karácsonyi vásár. A standokon tipikus tiroli portékákat találsz majd, többek között rengeteg játékot, karácsonyfa- és egyéb ünnepi díszeket, gyertyákat, egyszóval mindent, amire az Ünnepek alatt szükséged lehet. A különleges díszek és kellékek ráadásul remek szuvenírekként is szolgálnak a Val Gardenában töltött csodás vakációdról. A kisváros december 1-én 20 órától adventi koncerttel is kedveskedik az idelátogatóknak.


Néhány nap múlva a gasztronómiáé lesz a főszerep, december 3-án ugyanis egy fantasztikus teakóstolón vehetsz részt a Café Bar Corso-ban, 17 órától. A bájos kávézó épülete úgy néz ki, akárcsak egy mézeskalács házikó, így képeslapra illő hatást kelt a gyönyörűen feldíszített és kivilágított városközpont kellős közepén. December 5-én a gyerekek a Mikulás látogatásának örülhetnek, aki Val Gardenába sem érkezik üres kézzel. Ugyanezen a napon a Mikulás kísérői, a Krampuszok is felvonulnak majd a faluban, akik zenés-táncos mulatságra csábítják Val Gardena látogatóit. Míg a Mikulás és csapata végiglátogatja a gyerekeket, addig a felnőttek sem maradnak remek program nélkül, december 6-án ugyanis egy karácsonyi témájú szoborkiállítás nyílik meg a művészetek iránt érdeklődők előtt.


Az adventi események sora december 8-án operagálával folytatódik, amelyet a Kultúra Házában (Casa di Cultura) tartanak délután 17 órai kezdettel. Ezután, december 11-én ínycsiklandó cukrászati remekműveket kóstolhatsz meg a Langgartner Cukrászdában, 12-én pedig a La Cercia Vinotékában borkóstolóval, csirkesalátával és polentával várnak egy igazi adventi vacsora keretében, este 18 órától. December 16-án a korcsolyázás szerelmeseinek is lesz okuk örülni, ugyanis ekkor nyílik meg a falu ideiglenes korcsolyapályája, amely délután 14 és 19 óra között tart majd nyitva.

20-án egy igazán meghitt hangulatú, karácsonyi dalokkal kísért fáklyás felvonuláson vehetsz részt, 23-án pedig ismét egy fantasztikus étel- és italkóstolón várnak a Café Bar Adlerben: ezúttal palacsintával, portói borral és cherryvel kínálnak.
Az adventi eseményekre a Val Gardena síterepről könnyen megközelíthető Ortiseiben kerül sor. A remek buszhálózatnak köszönhetően sí vakációd valamennyi estéjén ellátogathatsz a festői völgyben fekvő kis faluba, hogy magadba szívd a városka utánozhatatlan karácsony előtti hangulatát.

www.sionline.hu - a síutak specialistája

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: