Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Itt még George Clooney-val is összefuthatsz…

A világhírű sztárok – többek között George Clooney – közkedvelt téli úti célja a Világörökség részét képező Cortina d’Ampezzo. Felsorolni is nehéz, hogy mi minden vonzza évről évre turisták tízezreit erre az igazán elegáns síterepre, mi azonban teszünk egy próbát, hogy bemutassuk, miben is rejlik az itáliai síközpont vonzereje.

 


Cortina d’Ampezzot sokan a Dolomitok Királynőjének nevezik, mégpedig a méltóságteljes hegycsúcsok között elhelyezkedő, gyönyörű erdők által körülvett Ampezzo völgy festői szépsége miatt. Többek között a táj egyedülálló bájának köszönhetően vált az olasz síterep a világ egyik legnépszerűbb síközpontjává, különösen az 1956-os Téli Olimpiai Játékok után, amelynek Cortina adott helyet. A terep mára igazán fejlett infrastruktúrával és változatos pályákkal büszkélkedhet, amelyek között 10 fekete, 23 piros, 28 kék és egy zöld pályát találunk. A csúcsokra való feljutást 34 felvonó biztosítja, a pályák közötti közlekedést pedig ingyenes buszjáratok teszik igazán egyszerűvé.

 


A klasszikus síelés mellett igazi adrenalin-növelő extrém kalandokban is részünk lehet, ha Cortina D’Ampezzot választjuk téli vakációnk helyszínéül. Az izgalmas sportlehetőségek között megtaláljuk a trendi hó-sárkányrepülést, amely valódi akrobatamutatványokra ad lehetőséget ég és föld között. Kipróbálhatjuk a havas terepekre alkalmazott mountain bike-ot is, amely a biciklizés egy egészen új élményével ajándékoz meg minket. A sebesség megszállottjai pedig akár rally-autóba is ülhetnek, hogy szokatlan körülmények között is próbára tegyék autóvezetési technikájukat.

 


Cortina d’Ampezzo azonban azokat is elvarázsolja, akik zavartalan pihenésre és teljes ellazulásra vágynak Olaszországban. A síterep ugyanis azokra is gondolt, akik az aktív sportolással töltött órák között szívesen tartanak egy-egy pihentető szünetet, hogy belélegezzék a hegyvidék egyedülállóan friss levegőjét és elmélyüljenek az őket körülvevő természeti szépségben: a Vitelli nevet viselő széles sípályán úgynevezett relaxációs zónákat alakítottak ki, amelyek éppen ezt a célt szolgálják! A sípályákon kívül, az érintetlen erdőkben ráadásul csodás sétaútvonalak várnak ránk, amelyek megtételére hócipővel érdemes útra kelnünk, hogy úgy érezzük: szinte lebegünk a havon!

 


Mi is lehetne kellemesebb befejezése egy aktív pihenéssel töltött napnak, mint a Hold fényénél elkölteni egy hamisítatlan olasz vacsorát, minőségi ételekkel és első osztályú borokkal? Cortina d’Ampezzo számtalan színvonalas étteremmel és bárral büszkélkedhet, amelyek nagy részében díjnyertes séfek, az itáliai konyhaművészet mesterei készítik az ételeket. S hogy teljes legyen a „Dolce Vita” életérzés, vacsora után, a csillagos égbolt alatt még egy lovas szános sétán is részt vehetünk, amely téli tündérmesébe repít majd bennünket…

 

sionline.hu (Kupi Krisztina)