Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Livignoban shoppingoltunk...

Ha az olasz Alpokban fekvő Livignot választjuk téli vakációnk helyszínéül, nem csak kellemes sportolási és kikapcsolódási lehetőségek, hanem a helyi üzletek speciális ajánlatai is várnak ránk. A lombardiai város ugyanis vámmentességet élvez, így bizonyos termékekhez akár az itthoni ár harmadáért hozzájuthatunk. A livignoi vásárlás óriási örömöket tartogat a shoppingolás szerelmeseinek, akik szívesen vadásznak exkluzív termékekre, de azoknak is ajánljuk, akik szeretnének a lehető legköltséghatékonyabban túlesni a téli nagybevásárláson!

 


Livigno speciális adóstátuszának bevezetése egészen a XVI. századig nyúlik vissza, magyarázata pedig a városka elszigeteltségében keresendő: a várost a téli hónapokban szinte lehetetlen volt megközelíteni (ma is csupán három út vezet Livignoba), ebből adódóan kevés anyagi tőke áramlott a régióba.

 

 

A különböző államok, amelyek Livignot rövidebb-hosszabb időszakokra fennhatóságuk alá vonták, kedvező adótörvények bevezetésével kívánták ösztönözni az embereket, hogy itt telepedjenek le. Mára Livigno – részben idegenforgalmának köszönhetően – tehetős várossá nőtte ki magát, vámmentességét azonban azóta sem bírálták felül.

 

 


Érdemes tehát a livignoi síterep nyújtotta élvezeteket kis időre másfajta örömökre cserélni: itt ugyanis több ezer termék közül válogathatunk, amelyek között az itthoni üzletekből jól ismert árukat, és Magyarországon még nem forgalmazott világmárkákat egyaránt találunk. A választéknak köszönhetően kedvenc termékeinket is nagy eséllyel megtaláljuk a polcokon, az árcédulán pedig az itthon megszokott ár töredékét olvashatjuk majd.

 

 

A kedvező ajánlatoknak köszönhetően végre a régóta áhított luxustermékeket is megszerezhetjük, amelyeket mostanáig, úgy éreztük, nem engedhetünk meg magunknak.
És, hogy mi mindent találunk Livigno boltjaiban? A legkülönbözőbb ruhamárkák termékeit, a fehérneműtől akár az esküvői ruháig; az utánozhatatlan minőségű olasz bőrcipők széles választékát; a legnagyobb olasz és francia illatkreátorok valamennyi parfümjét; gasztronómiai specialitásokat, valamint első osztályú alkoholos italokat és dohányárut.

 

 

Az ezernyi áru között válogatva kizárólag a fejenként vásárolható maximum mennyiséget kell észben tartanunk, amely terméktípusonként különböző: parfümből például ez a mennyiség 250 ml, kávéból pedig 500 gramm.
A vásárolgatást még kellemesebbé teszik a rendkívül udvarias és segítőkész eladók, akik a lehető legnagyobb vendégszeretettel fordulnak a kliensekhez, ahogyan azt Olaszország valamennyi üzletében, éttermében és kávézójában megszokhattunk.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: