Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Verdák, Madonna, mi kell még...

A vastag hó- és jégréteggel fedett hegyvidéki területek sokak fantáziáját megmozgatják: míg a legtöbbeknek a hóról a síelés és a snowboardozás jut eszükbe, addig jó néhányan akadnak olyanok is, akik izgalmas autós és motoros terepet látnak a téli tájakban. Az olaszországi Madonna Di Campigliot évente egyszer, néhány nap erejéig a régi autók szerelmesei veszik birtokukba, hogy a gyönyörű hegyvidéken őrült futamra induljanak felturbózott járgányaikkal.

 


Idén is megrendezik a régi autók találkozóját és versenyét, amely Madonna Di Campiglio síterepének egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező eseménye. A rallyra kizárólag 1968 előtt gyártott, első- vagy hátsókerék meghajtású autókkal lehet nevezni, a nevezők között azonban jó néhány század eleji járművet is találunk. A kocsik 500 kilométert tesznek majd meg a vastag jég- és hóréteggel fedett, kanyargós utakon, amelyeknek jelentős része meredek hegymenetet jelent. Az útvonal bizonyos szakaszai tengerszint feletti 2000 méteres magasságban fekszenek. A verseny azonban nem csak a résztvevőknek, hanem a síterep vendégeinek is tartogat izgalmakat.

 


A januárban megrendezésre kerülő esemény idején mindenkinek alkalma lesz arra, hogy közelről is szemügyre vegye a különleges autókat, amelyek koruk ellenére rendkívül jól bírják a gyűrődést a legnehezebb terepeken is. A versenyen induló járgányok jfelsorakoznak a rally startvonalánál: ekkor minden csapat bemutatja majd csodajárművét, ezután pedig a szurkolók óriási tömege előtt útnak indulnak az embert – és autót – próbáló kalandra.

 

 

A rally alakulását folyamatosan nyomon követhetjük a síterepen elhelyezett kivetítőkön, majd jelen lehetünk, és együtt ünnepelhetünk a szurkolókkal, amikor az első autó hajnalban átszakítja a célszalagot.

 


A rendezvlny utolsó napján óriási show műsor keretében adják át a díjakat, amelyekben nem csak a rally első helyezettje részesül: különdíjat kapnak például a legjobban teljesítő háború előtti sportautók is. A díjátadó ünnepség helyszíne hagyományszerűen Madonna Di Campiglio síterepének befagyott tava, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 


Az olaszországi síparadicsomban rendezett rally nem csak Európában, hanem világszinten is az egyik legfontosabb old timer autós találkozó és verseny, így Madonna Di Campiglio autórajongó vendégei egy igazán exkluzív eseménynek lehetnek részesei.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: