Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Fogadjunk, hogy ettől benned is felmegy az adrenalin!

A Magas Tátra síterepein igazán őrült kalandokba keveredhetnek mindazok, akik izgalomra és kihívásra vágynak! A szlovákiai síparadicsomokban ugyanis nem csak a síelés és a snowboardozás, hanem számtalan téli extrém sport várja a bátor és kalandvágyó vakációzókat. Lássuk, hogy a hagyományos téli sportlehetőségeken kívül mi minden vár ránk Tátralomnicban és Stary Smokovecben!


Hallottál már az airboardingról, a hagyományos szánkósport high-tech változatáról? Ha még nem, éppen ideje, hogy megismerkedj vele, és erre a Magas Tátrában remek lehetőséged lesz. Airboardozni némileg hasonló élmény, mint a tenger hullámain szörfözni: az airboard „deszka” azonban felfújható, az alján pedig barázdák találhatóak, amelyek lehetővé teszik, hogy a havon éles kanyarokat tegyünk, és hirtelen lefékezzünk. A snowboardozáshoz képest ezt a technikát könnyebben és gyorsabban elsajátíthatjuk, ráadásul a felfújható airboard deszkán kívül – amelyet a Magas Tátra rendezvényközpontjában bérelhetünk – semmilyen egyéb felszerelés nem szükséges hozzá.


A skifox – csakúgy, mint az airboard – a tradicionális szánkó egy továbbfejlesztett változata. Ez az egyik legújabb keletű téli sport, amely valójában a szánkózás és a síelés egyedülálló ötvözete. Az eszköz egy sítalpra szerelt szánkóhoz hasonlítható, ám használata olyannyira könnyű, hogy még azok számára is ajánlott, akik még soha nem álltak sítalpakon. A skifox egyszerre ígér remek sportolási és szórakozási lehetőséget, a Magas Tátra síterepein járva tehát nem érdemes kihagyni!
Talán csak kevesek számára cseng ismerősen a „hó rafting” kifejezés, ám ez is egy létező sportág, amellyel szintén megismerkedhetünk a szlovákiai síterepeken. A havas lejtőkön egy felfújható rafting csónakban csúszunk – vagyis inkább száguldunk – lefelé, miközben a sebességet egy a bungee jumpinghoz is használatos elasztikus kötéllel szabályozhatjuk. Ezt az adrenalin-növelő sportlehetőséget mindazoknak ajánljuk, akik igazi újdonságra vágynak a sípályákon kívül.


A motorsportok szerelmeseinek nagy örömére a Magas Tátrában hó robogó is bérelhető, amellyel őrült sebességgel haladva fedezhetjük fel a csodálatos szlovákiai hegyvidéket. A robogónak köszönhetően ráadásul a gyönyörű táj azon részeire is eljuthatunk, amelyeket sítalpakon aligha közelíthetnénk meg.


Ha felfokozott izgalmakra és újdonságokra vágysz a síterepen, akkor irány tehát a Magas Tátra! A felszerelések bérlésével kapcsolatos bővebb információért keresd a Magas Tátra síterepeinek rendezvényközpontját (Event Centre Tatry)!

sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: