Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Felfedező úton a Júliai Alpok csúcsain!

A Júliai Alpok a gyönyörű európai hegylánc ismeretlen, felfedezésre váró zuga és egyik legértékesebb gyöngyszeme. A 4400 km-en fekvő hegyvonulat körülbelül 150 hegyet foglal magába, amelyek közül 25 több mint 2500 méteres magasságot ér el. A helyiek és az ide rendszeresen visszatérő turisták számára a Júliai Alpok a béke szigete. A friss levegőt belélegezve, a hófedte robusztus hegycsúcsok között úgy érezhetjük: kiszakadunk az idő és a hétköznapok sodrából, és új energiákkal töltődünk fel.

 


Míg nyáron hegymászók és túrázók veszik birtokukba a hegyeket, addig télen a síelés szerelmesei adják át magukat a szlovéniai Alpok méltóságteljes szépségének. A régió igazán praktikusan kiépített és jól szervezett síterepekkel rendelkezik, melyek közül kezdők és haladók egyaránt megtalálhatják a számukra legmegfelelőbbet. A Júliai Alpok területén ráadásul a hó mennyisége egészen áprilisig lehetővé teszi a síelők számára, hogy hódoljanak téli szenvedélyüknek.

 


Kranjska Gora síterep a Zgornjesavska-völgyben helyezkedik el, Ausztria és Olaszország határán. Egyenletes, könnyű lejtőinek köszönhetően ez a terep kezdők számára kifejezetten ideális, ráadásul itt a száguldozó, gyakorlott síelők sem zavarják meg a síeléssel ismerkedők koncentrációját. A Vintrac dombok lejtőin már a középhaladók is megtalálják számításaikat, a kezdők pedig egy nyitottabb és szintén nem túl nehéz terepen tökéletesíthetik jártasságukat.

 


Krvavec síterepének napsütötte lejtői a szokásosnál is élvezetesebbé teszik a síelés és a snowboardozás élményét, a terep ráadásul elnyerte a „Szlovénia legjobban szervezett síközpontja” címet. A Krvarecben működő óvodaszolgáltatás pedig igazán gondtalanná és kényelmessé teheti a kisgyerekes szülők síelés-élményét.

 


Szlovénia legmagasabban – több mint 2000 méteres magasságban – fekvő lejtői Kanin síterep területén találhatóak. Kanin igazi kuriózumnak számít, hiszen ezen a terepen akár három országban is síelhetünk: az olaszországi Sella Nevea és Trbiz, valamint az ausztriai Arnoldstein síterepek a Kaninban érvényes 6 vagy 7 napos síbérlettel külön díj nélkül kipróbálhatók.

 

 

Kanin magasan fekvő lejtői általában kevésbé zsúfoltak, mint Szlovénia egyéb síterepei, így itt valódi nyugalmat és békét találunk, miközben – ha az égbolt tisztasága megengedi – az Adriai-tenger látványa is a szemünk elé tárul.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: