Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Freeride szlovén módra - Próbáld ki te is!

Bovec egy nem túl nagy, de szépen karbantartott, minden igényt kielégítő pályarendszerrel rendelkező síterep Szlovéniában, a Júlia Alpokban, közvetlenül az olasz határ mellett. A terepen a magasságnak és a szerencsés klímának köszönhetően decembertől egészen májusig tart a síszezon. Ráadásul Olaszország közelsége miatt pár évvel ezelőtt összekötötték a boveci pályarendszert a Kanin hegy szomszédos olasz rendszerével, így akár Olaszországba (Sella Nevea) is átsíelhetünk téli vakációnk alatt.

 


Bovec csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik, és lehetőségünk nyílik itt a mélyhó sízésre is, így felfedezhetjük a lélegzetelállító tájat a környéken. Ráadásul a szabadban síelés vagy snowboardozás fantasztikus örömöket és élményeket nyújt minden kalandra vágyó síelőnek és hódeszkásnak. Gyakorlatilag a Kanin hegy egész nyugati oldala érintetlen, így számtalan hely vár felfedezésre a szabadban siklás közben.

 

 

Akik szeretnének megismerkedni a síelés ezen formájával, de sosem síeltek még terepen, azoknak sem kell elkeseredniük, hiszen Bovecen felkészült oktatók tartanak workshopokat, ahol bárki megtanulhatja hogyan kell biztonságosan siklani az érintetlen terepeken. A kurzus magába foglalja a freeride technika elsajátítását, a biztonságos téli közlekedést a hegyekben és a lavinajelző felszerelés használatát is. A foglalkozások 2-8 fős csoportokban zajlanak, igény szerint. Lehetőségünk nyílik akár félnapos (három órás időtartam, személyenként 50 euró díj) akár egynapos (öt órás időtartam, 75 euró/fő részvételi díj) kurzusokra beiratkozni.

 

 

Az oktatócsapat Bovec központjában található, a tanuláson kívül bérelhetünk is tőlük terepsíelésre alkalmas felszereléseket, amely 1 napra 15 euróba, három napra 35 euróba, öt napra 60 euróba, egy hétre pedig 80 euróba kerül. A mélyhavas síelés mellett szerveznek hótalpas kirándulásokat is a környékre, ha szeretünk a természetben kirándulni, akkor vegyünk részt bátran egy ilyenen is, biztosan nem fogunk csalódni. A vezetett túrák hosszát mindig a résztvevők kondíciója és igényei szerint állítják össze, az igazán merészek akár éjszakai kirándulásra is vállalkozhatnak.

 


Ha Bovecben töltjük téli vakációnkat és igazán különleges élményre vágyunk, vagy a sípályák már nem kínálnak elegendő izgalmat számunkra, akkor feltétlenül érdemes kipróbálnunk a mélyhavas síelést esetleg hótalpas kirándulás is. Így felfedezhetjük a Kanin hegy csodáit, a fenyőerdőket, zúgókat és barlangokat, a hegy tetejéről pedig fantasztikus kilátás nyílik a Júlia Alpokra.

adriaonline.hu (Michelberger Anna)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: