Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Hótaxiztunk Pohorjében!

A havas lejtők a síelésen kívül számos más szórakoztató sporttevékenység helyszínei lehetnek. A szlovéniai Mariborsko Pohorje síterep maximálisan kihasználja a hófedte hegyoldalak kínálta lehetőségeket, és tucatnyi izgalmas programmal várja a hó szerelmeseit.
Elsősorban a férfiak számára jelenthet szórakoztató kihívást az XXL futball, amelynek játékmódját az asztali foci mintájára alkották meg. Két csapat 6-6 játékosa egymáshoz kötve játszik a havas pályán, így a hagyományos focihoz képest jóval nehezebb játékra, és több nevetésre is számíthatunk.

 

 

A meccsek időtartama fél óra, ami azonban a nehezített körülmények miatt legalább annyira fárasztó, mint az eredeti futball 90 perces mérkőzései. Szintén egy hagyományosan füves terepen játszott sport szolgál az X Cross Golf alapjául. A golf havas pályán játszott, rendkívül élvezetes változatát 12 euróért próbálhatjuk ki, a pálya közelében pedig a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk: a játék szüneteiben forralt bor, grog, csokoládé- és sajtfondue segít átmelegednünk és további erőt gyűjtenünk a hátralévő játékidőhöz.

 


Ha mindezeket kipróbáltuk, még mindig nem merítettük ki a Mariborsko Pohorje által kínált összes sportlehetőséget. Felejthetetlen élményben lehet része azoknak, akik lóháton vágtatva fedezik fel Pohorje hatalmas erdőit. Előre egyeztetett időpontban és megfelelő időjárási körülmények között egy, öt vagy tíz órás lovas túrán vehetünk részt, amely a síközpont területéről indul és hatalmas, vadregényes erdőkön vezet keresztül. (Az egy órás túra ára 13 euró.)

 

 

A gyönyörű szlovén erdőket azonban nem csak lóháton, hanem hótalpakon is bejárhatjuk: túrázhatunk a nappali órákban, de akár éjszaka is, amikor megtapasztalhatjuk a természet háborítatlan békéjét és csendjét. A hótalpas túrák ára 10 euró, amely a szervezési díjat és a felszerelést is magában foglalja.

 

 


Azok, akik az esti órákban már szívesebben pihennek, mégsem szeretnének hotelszobájukba visszavonulni, hótaxiba vagy tobogánra ülhetnek. Az esti szánkóséták gyönyörűen megvilágított pályán haladnak végig, miközben a tobogán utasait forralt bor és áfonya brandy melegíti át. Ennél kellemesebb programot a téli estékre aligha találhatnánk! Hacsak nem ülünk szívesebben hótaxiba, amely hasonlóan kényelmes körülmények között vezeti körbe utasait azokon a festői tájakon, amelyeket sítalpakon aligha fedezhetnénk föl. A szánkóséta ára 14 euró, a hótaxis utazás pedig 10 euróba kerül Mariborsko Pohorje síközpontban.

 


Végül ejtsünk néhány szót Pohorje egyik legegyedülállóbb programajánlatáról, a kincsvadászatról. Igazi csapatjátékról van szó, amely során kis létszámú csoportok speciális térképek segítségével próbálnak elrejtett kincsre bukkanni. A részvétel lehetséges sítalpakon, snowboardon, hótalpakon és Nordic Walking felszereléssel is.

 

 

A sportolás mellett a játék kommunikációról, csapatmunkáról, kreativitásról és sok-sok nevetésről szól. A kincsvadászatban való részvétel ára a bejárt területtől függően 15 vagy 20 euró.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)

KAPCSOLÓDÓ SZÁLLÁSOK: