Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Kenegesd magad síeléskor!

A gyönyörű hófödte lankákon síelve sokan feledkeznek meg bőrük megfelelő védelméről. A síeléssel egybekötött téli vakációnkra készülődve azonban fontos tudatosítanunk magunkban, hogy bőrünket borús és napsütéses időben egyaránt érik a Nap káros sugarai. Síeléskor bőrünk fokozott védelemre szorul, a fehér hó ugyanis visszaveri az UV sugarakat, ezzel sokszorosítva azok káros hatását. Azt is fontos tudnunk, hogy a magas hegyeken a napfény jóval erősebb, mint a tengerszinthez közelebbi területeken.

 

 


A napfény azonban nem az egyetlen időjárási tényező, amely síeléskor próbára teheti bőrünket: a hideg levegőhőmérséklet, a szél és a száraz levegő a bőr kiszáradását és kivörösödését okozhatja. Nem elég tehát az UV-fény elleni védelemre koncentrálnunk: gondoskodnunk kell bőrünk hidratáltságáról is. Íme, néhány igazán egyszerű óvintézkedés, amelyekkel megelőzhetjük bőrünk korai öregedését, kiszáradását valamint a leégés káros hatásait és kellemetlen tüneteit.

 


A fényvédőkrém használatáról még véletlenül se feledkezzünk meg a sípályára készülődve! Javasolt minimum 30 faktoros krém beszerzése, de természetesen a magasabb faktorszám fokozottabb védelmet jelent. A fényvédőkrémet nem elegendő a síelés előtt alkalmaznunk: használatát két óránként érdemes megismételni. Ezzel az egyszerű óvintézkedéssel megelőzhető az irritáció, a pigment foltok kialakulása, a leégés, és megőrizhető a bőr rugalmassága is.

 


A hétköznapokban használt nappali krém helyett válasszunk magas zsírtartalmú – lehetőleg illatanyag-mentes – arckrémet. Arra is figyeljünk, hogy a krém ne tartalmazzon vizet, a víz ugyanis a hideg levegőn megfagy. A megfelelő krém afféle védőréteget képez a bőrön, amely így képes lesz ellenállni a hideg szél okozta kiszáradásnak és kipirosodásnak.

 


A kellemesen fárasztó síeléssel töltött nap után nem csak mi magunk, hanem bőrünk is megszomjazik. Számos napozás utáni hidratáló testápoló és arckrém kapható a drogériákban: ezeket a termékeket nem csak a vízparti nyaralásra, hanem a síelésre is érdemes magunkkal vinni. A napozás utáni krémek táplálják, hidratálják és megnyugtatják a kiszáradt bőrt.

 


Ne feledjük tehát, hogy bőrünk védelme a sípályákon ugyanannyira fontos, mint a nyári vakáción: a nap égető sugarait kevésbé érezzük a hideg levegőn, éppen ezért a napfény még veszélyesebb a védtelen bőrre. A férfiak bőrének egészsége ugyanúgy védelemre szorul, így a fényvédő krém használata számukra is kötelező!

Sionline.hu (Kupi Krisztina)