Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom
Keresés

Úti cél / szálláshely neve:


Felnőtt

Gyermek

További keresési opciók

Csatlakozz hozzánk!
Hírlevél
EUB utasbiztosítás

Paparazzo: Hol telelnek a sztárok?

A leghíresebb hollywoodi sztárok is örömmel repülnek át az óceánon, hogy téli vakációjukat Európában töltsék. Hiába található az Egyesült Államokon belül, és annak szomszédságában, Kanadában is számtalan exkluzív síparadicsom, George Clooney, Sting, Victoria Beckham, Tom Cruise, Hugh Grant és megannyi más híresség mégis legszívesebben a francia és az olasz Alpokban hódol téli sportok iránti szenvedélyének.

 

 


A síszezon idején sok híresség számára Olaszország az első számú úti cél. Veneto régióban, a Dolomitok szívében fekszik Cortina d’Ampezzo síparadicsom, melynek rendszeres látogatója George Clooney és Sting, de valaha Clark Gable és Audrey Hepburn is szívesen síelt ezen az exkluzív és elegáns síterepen.

 

 

Cortina d’Ampezzo renoméját az is növeli, hogy az 1981-ben bemutatott Szigorúan bizalmas című Bond-film híressé vált havas jelenetét ezen a síterepen forgatták.

 

 

Katie Holmes és Tom Cruise a szintén Veneto régióban található Alta Badia síparadicsomot választotta téli vakációjának helyszínéül: a sztárházaspár nem csak sítalpakon, hanem hómobilon is nagy élvezettel siklott a havas lejtőkön.

 

 


A hírességek másik kedvelt úti célja télvíz idején csakúgy, mint a nyári szezonban, Franciaország: Saint Tropez és Cannes helyett azonban ősz és tavasz között az Észak-Alpok látja vendégül a sztárok garmadát.

 

 

Victoria Beckham luxus iránti igényét a jelek szerint Trois Vallées síterep maximálisan kielégíti: a divatikon néhány évvel ezelőtt fekete bőrből készült Chanel dzsekiben élvezte itt a síelést, míg – a fotók tanúsága szerint – fiát, Brooklynt inkább a snowboardozás kötötte le.

 

 


Savoie régió visszatérő vendégei közé tartozik Claudia Schiffer ex-modell, Gérard Dépardieu, a franciák büszkesége, valamint a dán és a spanyol királyi család tagjai, de élete utolsó éveiben Michael Jackson is szívesen töltött el itt néhány kellemes napot.

 

 

A régión belül található Val d’Isère különös népszerűségnek örvend a sztárok körében, a síparadicsom ugyanis nem csak kiváló minőségű sítereppel, hanem pezsgő éjszakai élettel is vonzza az ideutazókat: éppen ez a kettősség csábította ide Cameron Diazt, Hugh Grantet, Robbie Williamst és Bonot, a U2 frontemberét.

 


Az Alpok lejtőin suhanva tehát érdemes időnként vetnünk egy-egy pillantást a mellettünk síelőkre, hátha éppen kedvenc hollywoodi színészünket vagy legkedvesebb énekesünket fedezzük fel közvetlen közelünkben.

Sionline.hu (Kupi Krisztina)